Klimaatverandering vraagt om intelligente gebouwen

Hier is een manier om ze slimmer te maken

| Microsoft | 2 min | 17 augustus 2021 9:04
Copyright: Microsoft
Je staat om 7 uur 's ochtends op. Je schema toont slechts één afspraak voor de dag, om 12.00 uur. Onmiddellijk ga je naar je auto, start de motor en laat hem draaien totdat het tijd is om te gaan. Uren later vertrek je voor die boodschap en keer je terug naar huis. Nu is het 1 uur. maar je besluit je auto te laten brommen tot het donker wordt. Het kan immers zijn dat u er weer op uit moet. En hey, je bootst alleen het koolstofboerengedrag van elke kantoortoren, winkelcentrum en appartementencomplex in de stad na.

“Dat is wat elk bedrijfsgebouw tegenwoordig doet. Het is schandalig en ongelooflijk verspillend”, zegt David Greschler, chief executive officer en mede-oprichter van Nomad Go. Het bedrijf Kirkland, Washington maakt computervisietechnologie om fysieke ruimtes te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen, gezonder te worden en energie te besparen.

“Het blijkt dat de grootste uitstoter van broeikasgasemissies niet de industrie is. Het is geen vervoer. Het zijn gebouwen', voegt Greschler toe.

Volgens het Milieuprogramma van de Verenigde Naties zijn commerciële gebouwen verantwoordelijk voor 39 procent van de CO2-uitstoot van de planeet. Dat warmtevasthoudende gas, dat honderden jaren in de atmosfeer blijft, is de drijvende kracht achter de klimaatverandering en de brute weerseffecten ervan, zeggen wetenschappers.

Waarom zijn commerciële structuren zo'n probleem? Hun systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning (of HVAC) worden meestal geregeld door vooraf ingestelde timers die 12 uur per dag (of langer) lopen, of er nu mensen aanwezig zijn of niet. Ze verbranden vaak energie om lege kamers, lobby's en gemeenschappelijke ruimtes comfortabel te maken, alleen voor de belofte van de bewoners.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Microsoft
Microsoft Corporation is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf met hoofdkantoor in Redmond, Washington. Het ontwikkelt, produceert, licentieert, ondersteunt en verkoopt computersoftware, consumentenelektronica, personal computers en aanverwante diensten.
Meer over Microsoft
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.