6 valkuilen voor machine learning om te vermijden

Aannames leiden vaak tot verkeerde keuzes en onnodige fouten

| SAS | 1 min | 17 augustus 2021 9:04
Copyright: SAS
Geavanceerde modellen met grote datasets en krachtige algoritmen zullen altijd betere resultaten opleveren dan een eenvoudigere aanpak - toch?

Niet per se, zegt Andy Pulkstenis, directeur Data Science en Advanced Analytics bij State Farm Insurance. Deze redenering gaat ervan uit dat de wiskunde belangrijker is dan de gegevens. Dat is een verkeerde veronderstelling, zegt hij. "Echt goede gegevens met basismodellen verslaan bijna altijd slechte gegevens met geweldige modellen."

Een andere onjuiste veronderstelling die veel mensen hebben, is dat open source de sleutel is tot alles vanwege de lage kosten en eenvoudige implementatie. "We hebben te veel in deze richting gestuurd", zegt Pulkstenis. Als je kijkt naar de werkelijke kosten van het uitvoeren van meerdere gratis programma's - met training overhead, geplaveide oplossingen, versiebeheer en compatibiliteitsproblemen - kan deze redenering snel afbrokkelen.

Onderliggende aannames als deze leiden vaak tot verkeerde keuzes en onnodige fouten, vooral bij het gebruik van geavanceerde methoden zoals machine learning. Wil je de fouten die anderen hebben gemaakt overslaan? Pulkstenis deelt zes van de meest voorkomende valkuilen op het gebied van machine learning die hij tijdens zijn datawetenschapscarrière is tegengekomen.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAS
SAS is een betrouwbare leverancier van analytische oplossingen voor organisaties die onmiddellijke waarde uit hun gegevens willen halen. Een uitgebreide reeks van analyseoplossingen en brede branchekennis zorgen ervoor dat onze klanten terugkomen en zich zelfverzekerd voelen. Met SAS® kunt u inzichten uit uw gegevens ontdekken en alles begrijpen. Bepaal wat werkt en los op wat niet werkt. Neem intelligentere beslissingen en stimuleer relevante verandering.
Meer over SAS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.