IGEL behaalt Citrix Ready™ Cloud- en Citrix Ready Endpoint Premium-status

Combinatie IGEL OS en Citrix Workspace stelt partners en klanten in staat om eindgebruikers snelle, soepele en veilige toegang te bieden tot werkomgevingen in de cloud

| IGEL | 3 min | 17 augustus 2021 11:38
Copyright: IGEL
IGEL, de leverancier van een geavanceerd besturingssysteem voor cloudgebaseerde werkomgevingen, maakt vandaag bekend dat IGEL OS 11.05 de Citrix Ready™ Cloud- en Citrix Ready Endpoint Premium-status heeft verkregen. IGEL is de eerste Citrix Ready-leverancier die beide statussen heeft behaald.

“De combinatie van Citrix Workspace en IGEL OS biedt optimale ondersteuning voor thuis- en telewerkers. Zij kunnen daarmee snelle, soepele en veilige toegang krijgen tot werkomgevingen in de cloud vanaf elke endpoint met IGEL OS”, zegt Matthias Haas, de CTO en managing director van IGEL. “IGEL werkt al jarenlang samen met Citrix en is er trots op om de eerste leverancier te zijn die zowel de Citrix Ready for Cloud- als Citrix Ready Endpoint Premium-status heeft behaald. Als deelnemer aan het Citrix Ready Workspace Endpoint Program en Citrix Ready Hybrid Multi-Cloud Program bewijst IGEL hiermee dat het in staat is om qua innovatie gelijke pas met Citrix te houden. Het geeft ook blijk van ons streven om gezamenlijke klanten en partners te helpen met het vereenvoudigen en bespoedigen van hun overstap naar de cloud.”

Standaardisatie van endpoints voor een simpele en veilige aanlevering van cloud workspaces

IGEL OS is een platformonafhankelijk, op Linux gebaseerd besturingssysteem dat is ontwikkeld om gebruikers op eenvoudige, slimme en veilige wijze toegang te bieden tot gevirtualiseerde applicaties, virtuele desktops en werkomgevingen in de cloud zoals Citrix Workspace en Citrix Cloud. IGEL OS tovert elk met x86-64 compatibel apparaat om tot een veilige, door IGEL beheerde endpoint. Dit stelt organisaties in staat om snel en efficiënt over te stappen op de clouds die hun voorkeur genieten. Dit kunnen ze op eigen tempo doen en vanaf elke infrastructuur, van omgevingen op locatie tot publieke, private en hybride clouds.

Verbeterde communicatie en samenwerking

De combinatie van IGEL OS 11.05 en Citrix Workspace biedt eindgebruikers toegang tot verbeterde mogelijkheden voor communicatie en samenwerking op basis van Microsoft Teams en Zoom. Deze mogelijkheden zijn beschikbaar in de vorm van een Citrix App-client met HDX-optimalisatie.

“Om deze prestatieverbeteringen te realiseren en gebruikers van Citrix Workspace een kwalitatief hoogwaardige en boeiende unified communications- en multimedia-ervaring te bieden zorgt IGEL OS 11.05 voor offloading van het leeuwendeel van de verwerking van multimedia naar het lokale besturingssysteem. Het besturingssysteem voert tegelijkertijd alle bedrijfskritische componenten voor real-time communicatie op de endpoint uit”, zegt Haas.

Beveiliging op grootzakelijk niveau met de vertrouwensketen van IGEL

De architectuur van IGEL OS voorziet daarnaast in een integrale ‘chain of trust’ van de processor van de endpoint of het UEFI-proces tot de Citrix Workspace. Dit innovatieve beveiligingskader verifieert elke stap in het opstartproces van endpoints tot en met de uitvoering van de workspace om de integriteit van het complete systeem te waarborgen.

“De Citrix Workspace-app en IGEL OS zijn een onverslaanbare combinatie die mensen in staat stelt om veilig te werken vanaf elke gewenste locatie en vanaf vrijwel elk apparaat”, zegt John Panagulias, de directeur van Citrix Ready. “Het doet ons een genoegen om te zien dat IGEL OS 11.05 is goedgekeurd voor zowel Citrix Ready for Cloud als voor Citrix Ready Endpoint Premium. Dit vormt een aanvulling op het aanbod van Citrix Ready-oplossingen van IGEL die de afgelopen 20 jaar op basis van diverse validatieprogramma’s zijn getest en geschikt bevonden.”

Meer informatie over IGEL in de Citrix Ready Marketplace is hier beschikbaar.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over IGEL
De manier waarop de wereld werkt, verandert. Bedrijven zijn op zoek naar digitale tools die hun succes zullen versterken. Nooit zijn onze oplossingen relevanter of nodig geweest dan op dit moment. We zijn een cruciale oplossing voor tienduizenden bedrijven. Ons besturingssysteem verbindt het eindpunt met de cloud voor miljoenen apparaten die worden gebruikt door bedrijven in de gezondheidszorg, de detailhandel, het bankwezen, de productie, het onderwijs, de overheid en daarbuiten.
Meer over IGEL
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.