Van ‘side hustle’ tot fulltime baan

Shopify heeft een aantal geweldige ideeën om je eigen business te starten

| Shopify | 4 min | 17 augustus 2021 11:46
Copyright: Shopify
Weet jij wat een side hustle is? Een "side hustle" is een bijbaantje naast je vaste werk dat je helpt meer geld te verdienen. Hoewel babysitten of bier tappen achter de bar misschien niet de meest geschikte ideeën voor een bijbaan zijn, zijn er andere mogelijkheden met serieuze potentie. Hoewel side hustles niet altijd ontaarden in een fulltime baan, gebeurt het zeker wel eens dat een huidige carrière wordt opgezegd wanneer een side-hustle winstgevender wordt. Shopify laat zien hoe je jouw idee omzet in een pad naar ondernemerschap met ruimte voor professionele groei.

Breng je side hustle tot leven

Zodra je de perfecte side hustle hebt gevonden, is het tijd om deze te gaan uitbouwen tot onderneming. Het starten van een goede side hustle vereist - net als alle nieuwe ondernemingen - het nodige onderzoek en kennis vooraf om bekendheid te vergroten. Er zijn veel cruciale elementen om te overwegen, zoals het onderzoeken van de concurrentie en het kiezen van de naam van je onderneming. Maar ook het creëren van een aantrekkelijk online platform met duidelijke productpagina's, het juiste e-commerce kleurenpalet en een goed werkende check-out is belangrijk. Aangezien je jouw side-hustle waarschijnlijk naast je fulltime baan start, is het begrijpelijk dat het verkrijgen van deze IT-kennis klinkt als een taak die niet direct binnen je agenda past. Het is daarom belangrijk om tijd vrij te maken om je kennis verder te ontwikkelen om je idee te realiseren. Je kunt er ook voor kiezen om samen te werken met een e-commerceplatform. Zo lanceer jij – zonder affiniteit met IT te hebben – in een mum van tijd je eigen webshop.

Behoefte aan inspiratie voor een succesvolle side hustle? Shopify deelt een lijst met ideeën voor side-hustles:
 1. Start een handel in vintage artikelen
  Vintage artikelen zijn razend populair. Dat is duidelijk te zien in het groeiende aantal kringloopwinkels en vlooienmarkten, maar ook online is er een serieuze markt voor deze artikelen. Vind je het leuk om tweedehands winkels en markten af te struinen op zoek naar bijzondere kringloopvondsten? Denk dan eens aan het doorverkopen van items door er meerdere te verzamelen. Op deze manier help je de mensen die wel geïnteresseerd zijn in vintage spullen, maar niet de tijd (of zin) hebben om hiervoor stad en land af te zoeken.
 2. Verkoop je eigen handgemaakte goederen
  Bijna iedereen heeft wel een hobby of creatieve bezigheid waarvan ze enthousiast worden. En als die hobby te maken heeft met het zelf maken van producten, dan heb je helemaal geluk. Ja, het maken van deze producten kost veel tijd, maar het is de perfecte manier om op te vallen in een zee van fabrieksspullen. Door daarnaast ook samen te werken met de juiste partij die jou ondersteunt in de zichtbaarheid, zijn jouw producten niet te missen. Van je hobby je beroep maken vergroot de kans om uit te groeien tot een succesvolle onderneming.
 3. Word huiswerkbegeleider
  Bijles en examentrainingen zijn tegenwoordig erg populair onder universiteiten en studenten. Was jij vroeger een ster in vakken als wiskunde, natuurkunde of scheikunde? Help de studenten van nu dan een handje door (online) bijles te geven.
 4. Word hondenuitlater
  Ben je gek op honden maar zie je zelf geen kans om een hond te kopen (of kun je juist geen genoeg krijgen van die lieve beesten)? Overweeg dan een hondenuitlaatservice te beginnen. Nu de meeste mensen weer vaker naar kantoor gaan, staan ze voor de uitdaging wie nu dagelijks de hond kan uitlaten. Een uitdaging die jij voor hen kunt oplossen door de hond op regelmatige basis uit te laten. Met andere woorden, je wordt betaald om tijd door te brengen met je favoriete dier. Win-win dus!
 5. Start een online cursus over geld verdienen
  Als je zelf de ins- en outs van extra geld verdienen al kent, dan is het natuurlijk ook altijd nog een optie om deze kennis te delen met anderen. Zet bijvoorbeeld een betaalde cursus op waarin je anderen stap voor stap de route naar succes uitlegt. Zolang er mensen zijn die van jou willen leren, en bereid zijn te betalen voor een cursus met degelijke en toegankelijke leerstof, kun je lesgeven in alles wat maar te bedenken valt.

"De wereld heeft meer ondernemers nodig. Zij vormen tenslotte de basis van onze samenleving. Hoewel side hustles niet altijd uitgroeien tot een fulltime baan, is het een gemiste kans als je niet probeert om je visie tot leven te brengen. Wij zijn er om je daarbij te helpen: we zullen je ondersteunen als je geen affiniteit hebt met IT, maar als je de codering zelf wilt doen is dat ook mogelijk”, zegt Mel van Lieshout, Country Manager van Shopify.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shopify
Shopify is een toonaangevend bedrijf op het gebied van wereldwijde handel en biedt betrouwbare online tools voor het starten, laten groeien, op de markt brengen en beheren van retailbedrijven van elke omvang. Shopify verbetert handel voor iedereen met haar betrouwbare platform en diensten die consumenten overal ter wereld een betere webwinkelervaring bieden.
Meer over Shopify
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.