Mimecast kondigt integratie aan met Humio

Koppeling verbetert detectie van geavanceerde cyberaanvallen

| Mimecast | 2 min | 18 augustus 2021 9:37
Afbeelding: Jules Martin, vice president Ecosystem & Alliances bij Mimecast
Mimecast kondigt een API-integratie aan met Humio, een onderdeel van CrowdStrike. De geïntegreerde oplossing combineert e-mailgebaseerde threat intelligence met geavanceerde functionaliteit voor detectie, onderzoek en threat hunting.

Humio is het enige logbeheerplatform dat een volledig zicht geeft op alle (realtime) logstreams. De unieke architectuur van Humio stelt klanten in staat om alles te loggen, waardoor ze nooit iets missen.

Inzicht in bedreigingen

De integratie met Mimecast biedt organisaties de mogelijkheid om Mimecast-logbestanden te combineren met logbestanden uit andere bronnen zoals de infrastructuur, het netwerk en de software. Dat geeft hen een compleet beeld van het dreigingslandschap. Met de snelle zoekfunctionaliteit en uitgebreide querytaal kunnen securityexperts snel inzichten uit hun data destilleren.

Door realtime meldingen en de complete API van Humio is de oplossing eenvoudig te integreren met securityplatforms voor efficiënte en geautomatiseerde responsmaatregelen. Op deze manier kunnen parameters binnen Mimecast worden aangepast voor preventieve bescherming.

Beveiligingsincidenten voorkomen

“E-maildreigingen zijn steeds moeilijker te stoppen en verspreiden zich elke dag”, zegt Jules Martin, vice president Ecosystem & Alliances bij Mimecast. “Business email compromise (BEC)-aanvallen, spearphishing en de opkomst van ransomware vormen een enorme uitdaging voor IT- en securityteams. Onze integratie met Humio geeft organisaties meer inzicht via live zoekopdrachten en realtime dashboards, waardoor threat hunters schadelijke zaken kunnen opsporen voordat ze de inbox bereiken.”

“Incident-responseteams kunnen hiermee sneller werken, wat een groot voordeel is”, vervolgt Martin. “Dit verkleint de kans dat een bedreiging uitgroeit tot een ernstig beveiligingsincident.”

Belangrijkste aanvalsvector

“Een effectieve reactie op geavanceerde cyberdreigingen is alleen mogelijk als organisaties snel kunnen handelen en over alle relevante informatie beschikken”, aldus Matthew Polly, vice president World Alliances, Channel & Business Development bij CrowdStrike. “Samenwerking is essentieel om cybercriminelen te stoppen. We zijn erg verheugd over deze integratie met Mimecast. E-mail is de nummer één aanvalsvector. Onze gezamenlijke klanten profiteren nu van de mogelijkheid om e-mail supersnel te doorzoeken.”

Mimecast biedt een uitgebreid cyberresilience-ecosysteem en een toonaangevend ontwikkelplatform voor API’s. Een volledige lijst van samenwerkingspartners en de voordelen per integratie vindt u hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mimecast
Mimecast is een cybersecurityleverancier die duizenden organisaties wereldwijd ondersteunt op het gebied van e-mailbeveiliging, vertrouwelijkheid en continuïteit. De uitgebreide cloudsuite van Mimecast stelt organisaties in staat een complete strategie voor cyberresilience te implementeren. Van e-mail, websecurity, archivering en gegevensbeveiliging tot awarenesstrainingen, het optimaliseren van uptime en meer: Mimecast maakt organisaties weerbaar tegen cyberaanvallen, menselijke fouten en technische storingen.
Meer over Mimecast
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.