Politieagent spelen op werkvloer is nummer één frustratie financieel professionals

Een derde vindt huidige software ontoereikend voor vastleggen leveranciersafspraken

| Medius | 2 min | 18 augustus 2021 9:56
Copyright: Medius
Op de vraag wat de grootste frustratie is van financieel professionals, geeft 41 procent eenduidig antwoord: achter collega’s aan moeten zitten die hun acties niet tijdig uitvoeren. Wanneer het eind van de maand nadert, moeten zij de rol van politieagent innemen. Het is aan financieel medewerkers om te achterhalen waarom facturen nog openstaan en de desbetreffende personen te herinneren aan het goedkeuren van de factuur.

Op een gedeelde tweede plek volgen als grote frustraties de inefficiënte processen en menselijke fouten, beide met 33 procent. Dit blijkt uit onderzoek onder 500 professionals die uitvoerend, (mede-)beslissend en/of eindverantwoordelijk zijn op het werkgebied financiën. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Medius, toonaangevend leverancier van cloudgebaseerde oplossingen voor uitgavenbeheer.

Financiële software niet wendbaar genoeg

Bijna een derde (32%) van de financieel professionals geeft aan dat het in de huidige financiële software ingewikkeld is om unieke afspraken per leverancier vast te leggen. Een kwart van de professionals geeft aan dat de coronapandemie hun bedrijf extra heeft doen inzien dat de systemen lastig met flexibele betaaltermijnen om kunnen gaan. Voor een kwart (23%) blijft het op tijd betalen van facturen de grootste uitdaging voor zijn organisatie.

Yvonne Jans, Area Manager Western Europe bij Medius: “Als finance professional wil je je volledig kunnen focussen op de belangrijke taken binnen het Purchase to Pay proces. Uit het onderzoek blijkt dat veel finance professionals zich echter nog vaak bezig moeten houden met randzaken zoals het corrigeren van fouten of het achterna zitten van collega’s om ervoor te zorgen dat acties tijdig worden uitgevoerd. Met behulp van standaard software en het automatiseren van processen kunnen organisaties een efficiëntieslag creëren. Dat zorgt niet alleen voor meer werkplezier en minder fouten, maar levert ook tijd op waardoor finance professionals écht het verschil kunnen maken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Medius
Over Medius
Medius is een toonaangevende wereldwijde leverancier van cloudgebaseerde oplossingen voor uitgavenbeheer, die organisaties vooruithelpt door de beste procesefficiëntie, kostenbesparing en financiële controle mogelijk te maken. Medius werd opgericht in 2001 en verwierf in 2019 Wax Digital, aanbieder van inkoopoplossingen.
Meer over Medius
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.