Unisys maakt tracken van status en locatie individuele vrachtstukken mogelijk voor vliegmaatschappijen

Technologie zorgt voor betere zichtbaarheid in de supply chain

| Unisys | 2 min | 18 augustus 2021 10:04
Copyright: Unisys
IT-dienstverlener Unisys kondigt een nieuwe softwarefunctionaliteit aan waarmee luchtvaartmaatschappijen voor het eerst de status en locatie van individuele vrachtstukken tijdens hun transport kunnen volgen. De nieuwe piece-level tracking (PLT) is geïntegreerd met de Unisys Cargo Core-applicatie en beschikbaar voor luchtvaartmaatschappijen. Hierdoor krijgen zij en samenwerkende expediteurs meer zicht op de gehele supply chain en wordt de operationele efficiëntie van vrachtzendingen verbeterd.

Hogere zichtbaarheid in supply chain

Het gebrek aan zichtbaarheid in de supply chain is één van de grootste uitdagingen voor retailers. Uit onderzoek onder Noord-Amerikaanse en Europese retailers blijkt dat slechts 16 procent van hen in staat is om realtime prestaties van hun supply chain in te zien. Hoewel een vergelijkbare technologie als PLT voorheen al beschikbaar was via rederijen, beperkte de inzetbaarheid van deze functionaliteit zich tot eigen vliegtuigen. Bovendien was PLT niet eerder mogelijk in gevallen waarin rederijen luchtvaartmaatschappijen gebruiken om vracht te verzenden.

“Door de sterke groei van e-commerce en speciale zendingen willen online retailers en shoppers op alle punten in de supply chain weten waar hun individuele vrachtstukken zich bevinden, van expediteur tot bezorgdienst”, zegt Rodney Melton, senior director Industry and Client Management bij Unisys.

“Wanneer je dat vergelijkt met een algemene statusupdate van de bulkzending waar de afzonderlijke vrachtstukken onderdeel van zijn, is dat een groot contrast. De nieuwe functionaliteit is ook van groot belang voor leveranciers die informatie nodig hebben over individuele vrachtstukken voor een effectievere planning en opslag. Door de verbeterde zichtbaarheid kunnen ze de juiste acties ondernemen om lokale gebruiken en voorschriften na te leven. Dit is vooral cruciaal voor goederen met een hoge prioriteit en/of bederfelijke goederen, zoals geneesmiddelen, levende dieren en voedsel.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Unisys
Unisys (NYSE: UIS) is een wereldwijd opererend technologiebedrijf dat krachtige beveiligingsoplossingen bouwt voor de meest veeleisende bedrijven en overheden ter wereld. Unisys biedt onder meer beveiligingssoftware en -diensten, hulp bij digitale transformatie van de werkplek, industriële applicaties en diensten en innovatieve softwarebeheeromgevingen voor grootschalig zakelijk gebruik.
Meer over Unisys
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.