Innovatie stimuleren

Het bedrijf achter het Mercedes-EQ Formule E-team

| SAP | 2 min | 18 augustus 2021 13:55
Copyright: SAP
Het is snel. Het is spannend. En het is allemaal elektrisch. ABB FIA Formula E World Championship is de nieuwe autosport in town. Dit race-evenement, dat al sinds 2014 bestaat, lijkt in veel opzichten op de Formule 1 machines.

Maar de Formule E-auto's, die snelheden tot 175 mph kunnen halen, worden uitsluitend aangedreven door elektrische batterijen. Voor het Mercedes-EQ Formule E-team is deze sport een kans om indrukwekkende technologie te demonstreren – op het racecircuit natuurlijk, maar ook in de bedrijfsvoering die de auto en coureurs van het team ondersteunt.

De zakelijke kant van racen

"Toen we in 2019 besloten om lid te worden van het racecircuit, hadden we twee uitdagingen", zegt Laura Goodrick, chief financial officer van het Mercedes-EQ Formula E Team. "We waren een gloednieuw raceteam aan het samenstellen, maar tegelijkertijd waren we in wezen een startend bedrijf aan het creëren."

Om deze toegewijde ondersteuningsorganisatie zeer snel operationeel te krijgen, koos het raceteam voor SAP S/4HANA Cloud. Goodrick legt uit dat de oplossing zowel een snelle implementatie als ondersteuning bood voor een team dat constant onderweg is.

"We hebben bedrijfsactiviteiten in het VK, in Duitsland en op racelocaties over de hele wereld", zegt Goodrick. "Dus omdat we cloudgebaseerd zijn, hebben we echt een voordeel."

Tegenwoordig vertrouwt vrijwel het hele team op SAP S/4HANA Cloud om de gegevens die ze nodig hebben binnen handbereik te hebben. Dit helpt hen de financiële controle op het internationale racecircuit en de efficiëntie in een wereldwijde toeleveringsketen te vergroten.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.