DataRobot benoemt Frederik Maris tot Vice President EMEA

Leider in Augmented Intelligence zet snelle groei door

| DataRobot | 2 min | 18 augustus 2021 16:35
Afbeelding: Frederik Maris, Vice President EMEA bij DataRobot | Copyright: DataRobot
DataRobot, leider in Augmented Intelligence, heeft Frederik Maris benoemd tot Vice President EMEA om de groei en adoptie van dit enterprise AI-platform in Europa verder te versnellen en uit te bouwen. De afgelopen vijf jaar was Frederik Maris werkzaam bij het in data gespecialiseerde softwarebedrijf Splunk, de laatste jaren eveneens als Vice President EMEA. Daarvoor vervulde hij vergelijkbare Europese functies bij gerenommeerde softwarebedrijven als Veritas, Symantec en BMC. Het is deze ervaring die ervoor moet zorgen dat de snelle groei van DataRobot in Europa in goede banen wordt geleid.

“Het is geweldig om bij een jong en snelgroeiend bedrijf als DataRobot te kunnen werken aan Europese groei”, zegt Frederik Maris. “We hebben een geweldig platform waarmee onze klanten AI tot leven kunnen brengen in hun bedrijf om zowel omzet als rendement en efficiency te kunnen verhogen. De toegankelijkheid van het platform, de schaalbaarheid en de snelle inzetbaarheid zorgen voor een sterke groei, zeker ook in Europa. We nemen momenteel ook veel mensen in EMEA aan in zowel commerciële als technische functies.”

De kracht van augmented intelligence

DataRobot’s visie op Augmented Intelligence draait om het potentieel van menselijke en machine-intelligentie optimaal te benutten. Mensen gebruiken op unieke en creatieve wijze hun intuïtie en ervaring, met een hoge mate van context- en domeinexpertise, om oplossingen op maat te bouwen. Machines brengen ongeëvenaarde kracht, snelheid en efficiëntie bij het verwerken van grote datasets en taken op basis van een reeks regels. Een optimale combinatie van beide zorgt voor een grote meerwaarde. DataRobot bevindt zich in een unieke positie om oplossingen te leveren die gebruikmaken van juist die gecombineerde kracht en intelligentie van mens en machine.

Andere management-benoemingen

Naast de benoeming van Maris heeft DataRobot ook drie andere Chief Officers benoemd. Het gaat om Sirisha Kadamalakalva als Chief Strategy Officer, Steve Jenner, als Chief Customer Officer en de promotie van DataRobot-’veteraan’Jay Schuren tot Chief Data Science Officer.

Deze benoemingen reflecteren de snelle groei van het DataRobot platform en volgen op DataRobot's recente 300 miljoen dollar Series G-financieringsronde en de acquisitie van Algorithmia, een platform voor ‘Learning Ops’.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DataRobot
DataRobot is een leider op het gebied van zakelijke AI en levert vertrouwde AI-technologie en ROI-ondersteuningsservices aan internationale ondernemingen en individuele gebruikers.
Meer over DataRobot
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.