Lightyear stelt voormalig Google directeur Wouter Vink aan als VP Marketing

Verdere internationale groei realiseren

| Lightyear | 2 min | 19 augustus 2021 8:50
Afbeelding: Wouter Vink, VP Marketing bij Lightyear
Lightyear, het high-tech bedrijf dat ‘s werelds eerste lange-afstands zonneauto ontwikkelt, heeft Wouter Vink aangesteld als VP Marketing om verdere internationale groei te realiseren en de volgende commerciële stappen te zetten op weg naar de massamarkt. Hij wordt verantwoordelijk voor het bepalen en de uitrol van de marketingstrategie.

Vink komt over vanuit Google, waar hij op het hoofdkantoor in Silicon Valley meer dan elf jaar werkzaam was in verschillende leidinggevende marketingfuncties. De meest recente functie die hij bekleedde was Head of Merchant Marketing bij Google Payments. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het overzien en uitvoeren van de marketingstrategieën van deze afdeling door onder meer Growth Marketing en Partner Marketing in te zetten. Daarvoor was Vink verantwoordelijk voor de wereldwijde retail marketing van Google Nest en werkzaam bij Google Hardware Marketing als Head of Global Strategy & Operations. Bovendien was Vink een van de eerste Google medewerkers in Nederland.

Verstevigen marktpositie

“Lightyear werkt met Lightyear One aan een duurzamere toekomst: schone mobiliteit voor iedereen. Een propositie die mij enorm aanspreekt”, vertelt Wouter Vink, Lightyear’s nieuwe VP Marketing. “Ik kan niet wachten om samen met het Lightyear team hun unieke positie in de markt, de naamsbekendheid en het merk verder uit te breiden en te verstevigen en Lightyear te laten groeien tot een volwaardig bedrijf in de automotive- en technologiemarkt. Schaalbaarheid is daarbij enorm van belang.”

“Wouter Vink heeft een enorme rugzak aan relevante werkervaring die perfect past bij de fase waar wij als Lightyear nu in zitten”, zegt Lex Hoefsloot, CEO en mede-oprichter van Lightyear. “Wouter heeft enorm veel ervaring in het opzetten en lanceren van nieuwe services en producten. Daarnaast heeft Wouter veel internationale ervaring die ons gaat helpen bij het verder versterken van de wereldwijde naamsbekendheid, de propositie en het merk Lightyear. We zijn ervan overtuigd dat hij een aanzienlijke bijdrage gaat leveren aan onze marketingactiviteiten.”

De aanstelling komt nadat Lightyear een drietal significante mijlpalen heeft behaald. In juli liet Lightyear weten te gaan samenwerken met het Finse Valmet Automotive Inc. en behaalde Lightyear One een actieradius van 710 kilometer op een 60 kWh-accu. Ook opende het Helmondse technologiebedrijf een nieuwe locatie in Venray voor de productie van het zonnedak van Lightyear One.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Lightyear
Lightyear heeft als missie schone mobiliteit beschikbaar te maken voor iedereen en overal ter wereld. Lightyear ontwikkelt elektrische auto's met een energie-efficiënt ontwerp en geïntegreerde zonnepanelen. Hiermee kunnen automobilisten, afhankelijk van het klimaat, tot twintigduizend kilometer per jaar op zonlicht rijden. Het snelgroeiende bedrijf werd opgericht in 2016 en heeft inmiddels meer dan honderd werknemers. Het team bestaat uit een mix van jong talent en ervaring uit de auto-industrie, waaronder ex-werknemers van Tesla en Ferrari. In minder dan twee jaar tijd haalde het bedrijf een funding op van meer dan twintig miljoen euro door reserveringen, investeringen en subsidies. Lightyear won daarnaast de prijs als CES Climate Change Innovator en werd finalist van de Postcode Lotteries Green Challenge.
Meer over Lightyear
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.