OPPO presenteert verschillende innovatieve beeldvormingstechnologieën

Geïntroduceerd tijdens 2021 OPPO Future Imaging Technology Launch event

| OPPO | 5 min | 19 augustus 2021 11:51
Gewaardeerd
Copyright: OPPO
OPPO, een van de grootste smart device merken ter wereld, presenteert vandaag tijdens zijn 2021 OPPO Future Imaging Technology Launch evenement een reeks innovaties op het gebied van beeldvormingstechnologie voor smartphones. OPPO richt zich op het ontwikkelen en optimaliseren van onderliggende beeldvormingstechnologieën, zoals sensoren, modules en algoritmen, om gebruikers te helpen de mooie momenten in het leven altijd en overal gemakkelijk vast te laten leggen.

Tot deze innovaties behoren onder andere OPPO’s volgende generatie RGBW-sensor, de OPPO 85-200mm continue optische zoom, OPPO Five-axis OIS-technologie en OPPO’s nieuwe generatie camera onder het scherm met een reeks eigen AI-algoritmen. Met deze nieuwe technologieën maakt OPPO een grote sprong voorwaarts in de beeldvormingstechnologie en hulpfuncties voor smartphones, waaronder lichtgevoeligheid, zoomvermogen, stabilisatie en het vooronderzoek naar toekomstige productvormfactoren.

Nieuwe sensor: verbeterde lichtgevoeligheid met geoptimaliseerde kleurprestaties

OPPO’s volgende generatie RGBW-sensor verbetert de lichtgevoeligheid door de introductie van extra witte sub-pixels (W), baanbrekende DTI-technologie en OPPO’s 4-in-1 pixelalgoritme. Door deze innovaties kan er 60% meer licht worden opgevangen met de nieuwe sensor dan met eerdere sensoren, terwijl de ruis tot 35% wordt verminderd. Dit zorgt voor nog duidelijkere en helderdere beelden bij weinig licht.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe RGBW-sensor is gebruik gemaakt van geavanceerde productie- en verwerkingstechnologie, die meer rekenkracht mogelijk maakt om complexe algoritmen uit te voeren. Tevens wordt de hoeveelheid gegevens gemaximaliseerd die via de witte pixels van de sensor worden geëxtraheerd. OPPO’s 4-in-1 pixelalgoritme helpt bovendien om de kleurprestaties van de sensor aanzienlijk te verbeteren en voorkomt problemen zoals kleurafwijkingen en ongewenste moirépatronen. Ook de toonaangevende DTI pixelisolatie-technologie en DeepSi-verwerking van de nieuwe sensor voorkomen sub-pixel crosstalk en verbeteren de algehele beeldkwaliteit.

De nieuwe generatie RGBW-sensor verbetert daarnaast niet alleen de fotografiekwaliteit bij weinig licht, maar maakt portretten ook expressiever in zowel foto’s als video’s dankzij optische verbeteringen aan huid, textuur en contrast. De nieuwe sensor zal vanaf Q4 2021 worden toegepast op OPPO-producten.

Nieuwe modules: verbeterde zoom en duidelijkere snapshots

De 85-200mm continue optische zoom is de nieuwe module die de onderliggende hardware module opnieuw inricht:
  • Voor het eerst wordt gebruik gemaakt van G+P-lenstechnologie (glas + plastic), waarbij twee ultradunne, uiterst precieze asferische glazen lenzen de optische effecten aanzienlijk verbeteren, zoals het minimaliseren van strooilicht
  • Dankzij de innovatieve toepassing van een tunnel magnetoresistance sensor (TMR sensor) bewegen de lenzen in de cameramodule stabieler en nauwkeuriger
  • De verbeterde motor van de aandrijfas verhoogt de dynamische kanteling waarmee het lenssysteem beweegt, waardoor een continue optische zoom bij hogere vergrotingen gemakkelijk kan worden ondersteund
Deze innovaties ondersteunen een continue optische zoom zonder kwaliteitsverlies bij gelijkwaardige brandpuntsafstanden tussen 85 mm en 200 mm. Hierdoor kunnen scherpe beelden op elk vergrotingsniveau worden vastgelegd – van close-up portretten tot verre landschappen - zonder dat er hoeft te worden bijgesneden. Veelvoorkomende problemen zoals verspringen, onnauwkeurigheid van de witbalans of kleurvertekeningen waar gebruikelijke multicamera-zoomsystemen mee te maken kunnen krijgen, worden met de nieuwe modules eveneens ondervangen. Smartphonegebruikers ervaren hierdoor een optisch zoombereik met een beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met die van een professionele camera.De nieuwe OPPO Five-axis OIS-technologie stelt de systeemprocessor in staat om bewegingsgegevens van de gyroscoop te ontvangen, deze te analyseren en via algoritmen op te splitsen in de desbetreffende componenten. De gegevens worden vervolgens doorgegeven aan de twee beweegbare onderdelen: de lens en de beeldsensor, die op hun beurt worden aangedreven door motoren die zijn voorzien van kogellagers en vormgeheugenlegeringen.Wanneer de beweging relatief klein is, worden beelden grotendeels gestabiliseerd door lens-shift OIS – zowel de horizontale (x) als verticale (y) verschuivingen. Wanneer de amplitude van de beweging echter relatief groot is, wordt eveneens gebruik gemaakt van sensor-shift OIS, zowel voor de horizontale verschuiving (x) en verticale verschuiving (y) als de rolbeweging. Samen met de algoritmecompensatie wordt ervoor gezorgd dat stabilisatie in vijf assen wordt bereikt.Dit maakt een maximale stabilisatiehoek van ±3° mogelijk, drie keer meer dan traditionele OIS-technologie op mobiele toestellen, terwijl de sensor ook kan verschuiven met een precisie van 2μm. Voor nacht- of bewegingsopnamen kan OPPO’s algoritmetechnologie bovendien de stabiliteit, helderheid en kleurprestaties aanzienlijk verbeteren; de trillingscompensatieprestaties worden met maximaal 65% verbeterd. De OPPO Five-axis OIS zal vanaf begin 2022 worden toegepast op OPPO-producten.

Nieuw algoritme: perfecte balans tussen scherm- en camerakwaliteit

Tijdens het evenement toonde OPPO ook zijn nieuwe generatie cameratechnologie onder het scherm voor toekomstige smartphones. De innovatieve pixelgeometrie zorgt voor een superieure 400-PPI beeldkwaliteit in het gebied onder het scherm van de camera. Door gebruik te maken van transparante bedrading en een nieuw ontwerp, is het resultaat een veel fijnere weergavekwaliteit met een geoptimaliseerde visuele ervaring. Met elk pixelcircuit dat slechts 1 pixel ("1-op-1") in het scherm aanstuurt en OPPO’s nauwkeurige algoritmische compensatietechnologie, worden de kleurtonen en helderheid van het gehele scherm nog nauwkeuriger geregeld. Hierbij geldt een geringe afwijking van ongeveer 2% en een verbeterde schermlevensduur tot 50%.

OPPO’s Amerikaanse onderzoeksinstituut heeft tevens een reeks beeldvormende AI-algoritmen ontwikkeld, waaronder diffractiereductie, anti-condensatie, HDR en AWB - om de beeldkwaliteit van de camera onder het scherm te verbeteren. OPPO’s AI diffractiereductie-model is getraind om diffractieproblemen bij de lichtbron te controleren, zodat gebruikers duidelijkere, realistischere beelden kunnen vastleggen.

Om tegemoet te komen aan de steeds veranderende beeldvormingsbehoeften van gebruikers over de hele wereld, versterkt OPPO bovendien zijn wereldwijde R&D-capaciteit. OPPO heeft momenteel zes onderzoeksinstituten, vijf R&D centra en tientallen Imaging Labs over de hele wereld. Hiertoe behoren ook het nieuwe Imaging Lab in Hyderabad, India, en het Imaging Lab in Yokohama, Japan, dat verantwoordelijk is voor het creëren van een aantal van OPPO’s eigen beeldvormingstechnologieën die te vinden zijn in de Reno-serie. OPPO blijft zich richten op de implementatie van zelfontwikkelde beeldvormingstechnologieën en het verder versterken van de samenwerking met partners om gebruikers een nog betere beeldervaring te bieden.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Redelijk (6 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OPPO
OPPO is een wereldwijd toonaangevend smartphonemerk dat naast innovatieve smartphones ook baanbrekende IOT-producten biedt. Sinds de lancering van OPPO’s eerste smartphone in 2008, heeft het bedrijf onophoudelijk gewerkt aan technologische doorbraken zonder afbreuk te doen aan design. 

De opening van het Nederlandse kantoor was in 2018 een van OPPO’s eerste Europese vestigingen. Sindsdien zijn er in verschillende segmenten smartphoneseries geïntroduceerd, van betaalbare eyecatchers (A 2020 Series) tot toestellen die smartphone fotografie wereldwijd naar een hoger niveau tillen (Reno series) en premium toestellen met innovatieve specs (Find X Series). 

OPPO was met zijn Find X2 Series ook het eerste merk dat 5G-smartphones introduceerde op de Nederlandse markt. Als pionier op het gebied van 5G ondersteunt OPPO de commerciële uitrol van 5G op verschillende manieren, waaronder standaard 5G-patentontwikkeling, technologieonderzoek en industriële samenwerkingen. 

In het tijdperk van intelligente connectiviteit is het de ambitie van OPPO om zowel lokaal als internationaal, te blijven investeren in het creëren van impactvolle producten en het ontwikkelen van grensverleggende (5G-) technologieën. OPPO’s SuperVOOC 2.0 is hier een goed voorbeeld van; het is de snelste laadtechnologie die momenteel commercieel beschikbaar is. 

OPPO werkt wereldwijd samen met toonaangevende partners zoals o.a. Lamborghini, FC Barcelona, Wimbledon en National Geographic. Momenteel is OPPO actief in meer dan 45 landen en regio’s en beschikt het over zes onderzoekscentra die zich volledig richten op het creëren van ultieme smartphone-ervaringen voor gebruikers over de hele wereld.
Meer over OPPO
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.