De toekomst van metaalverwerking: focus op modulariteit en procesoptimalisatie

| Remmert | 2 min | 11 februari 2020 14:28
Afbeelding: Remmert magazijn met honingraatconstructie | Copyright: Remmert
Een efficiënte en eenvoudig te hanteren materiaalstroom blijft in de metaalverwerkingsindustrie een belangrijke factor en een voorwaarde voor economisch succes. Matthias Remmert, directeur van Remmert, vat samen hoe ondernemingen de volgende ontwikkelingen in de markt in hun zakelijke model kunnen integreren.

Een modulair concept is de weg naar succes

Een geoptimaliseerde materiaalstroom verhoogt de productiviteit van een bedrijf automatisch. Op maat gemaakte oplossingen en een modulair systeem om deze materiaalstroom in goede banen te leiden, vormen daarbij belangrijke oplossingen. Standaard componenten worden daarbij aangepast aan de gebruiksomstandigheden van een bedrijf, en geïntegreerd in het gehele proces. Dat zorgt voor een flexibele material handling binnen het bedrijf en vereenvoudigt processen aanzienlijk. En flexibliteit staat centraal.

Door de wispelturigheid van de economie, is flexibiliteit bij metaalverwerkende bedrijven enorm belangrijk. Er wordt steeds vaker overgestapt van het produceren in grote getalen naar afzonderlijke stukken, en flexibele systemen kunnen daarbij een grote meerwaarde zijn. Kortom, door slimme, modulaire oplossingen in te zetten, kan de efficiënte flink verhoogd worden.

Strategische samenwerking met meerwaarde

Om als bedrijf zo flexibel mogelijk te blijven, zijn geïntegreerde oplossingen de toekomst voor materiaallogistiek. Door strategische samenwerkingen aan te gaan, kan de procesbetrouwbaarheid verbeteren, en leveren samenwerkingen bovendien meetbare verhogingen in de productie en de mogelijkheid om systemen uit te breiden, met het oog op de nogal dynamische hardware- en software-eisen.

Werk als material handler bijvoorbeeld samen met een softwarefabrikant. Zo kan je je klanten ondersteunen in vereenvoudiging van interfaces en de standaardisering van informatie in de workflow. Denk bijvoorbeeld aan de gegevensstroom van Enterprise Resource Planning en de productieplanning & -controle, computer-aided manufacturing, de handling van grondstoffen en de logistieke afhandeling van voltooide onderdelen.

Aanpassingen voor Industrie 4.0 systematisch implementeren

Door de komst en de hoge eisen van Industrie 4.0 wordt het steeds belangrijker om alle data die verzameld worden tijdens processen te synchroniseren en deze gegevens in een visueel monitoringsproces samen te brengen. Een toolbox met verschillende modules kunnen hierbij ondersteunen. Toolkboxes kunnen naar behoefte worden gebruikt en de fabrikantonafhankelijke integratie van bewerkingsmachines tot stand brengen.

Bovenstaande is makkelijker gezegd dan gedaan, uiteraard. Door bovenstaande ontwikkelingen echter in de gaten te houden, heb je de handvaten om zo’n efficiënt mogelijke processen te realiseren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Remmert
„We make material flow”: Met dit statement richt Remmert zich als specialist in materiaalhandling op de metaalverwerkende industrie en de staal- en metaalhandel. Het technologiebedrijf is de erkende specialist voor intelligente automatiserings- en intralogistiekoplossingen en voor systemen voor de opslag van langgoederen en plaatwerk. Met gestandaardiseerde modules wordt de volledige materiaal- en informatiestroom perfect aangepast aan de eisen van de klant. De systemen van Remmert met slimme besturings- en softwaremodules zorgen vanaf de eerste dag voor een hogere productiviteit in het intralogistiekproces. Dankzij de onafhankelijkheid van de fabrikant en het modulaire karakter kunnen de systemen flexibel worden aangepast aan veranderende eisen. Gebruikers krijgen een veilige investering en een toekomstbestendige totaaloplossing voor de volledige materiaalstroom rondom hun bewerkingsmachines.
Meer over Remmert
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.