NETGEAR verbetert Armor en zorgt voor ongekende bescherming van apparaten in huis

Bekroond beveiligingssysteem voegt nieuwe privacy- en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden toe en wordt uitgebreide beveiligingsoplossing voor gehele thuisnetwerk

| NETGEAR | 3 min | 20 augustus 2021 8:52
Copyright: NETGEAR
NETGEAR®, marktleider op het gebied van netwerkproducten en -oplossingen voor consumenten en bedrijven, introduceert een verbeterde versie van beveiligingssysteem Armor, voorzien van geavanceerde beveiliging en detectie van bedreigingen voor (slimme) thuisnetwerksystemen. Het verbeterde beveiligingssysteem, ingebouwd in de meeste Orbi- en Nighthawk-netwerksystemen, biedt een beschermende bubbel voor alle aangesloten apparaten in een thuisnetwerk, zodat consumenten beschermd blijven tegen hackers, malware en virussen.

Netwerkbedreigingen die in eerste instantie vooral voorkwamen bij computers, zijn tegenwoordig ook reëel voor aangesloten smart apparaten, zoals smart tv’s, laptops, tablets, telefoons en zelfs slimme thermostaten en verlichting. Uit onderzoek van Bitdefender blijkt dat het aantal kwetsbaarheden in IP-camera’s is verdubbeld en in smart tv’s met maar liefst 335 procent is gestegen tussen 2019 en 2020.

Tweeledige beveiliging

De meeste mensen hebben antivirussoftware op hun computer geïnstalleerd, maar toch zijn (de gemiddeld 25) aangesloten smart home apparaten kwetsbaar en kunnen aanvallers een ingang verschaffen. Dit leidt mogelijk tot ernstige gebruiks- en prestatieproblemen, maar ook diefstal van persoonlijke gegevens zoals bijvoorbeeld wachtwoorden of bankgegevens.

Als er meerdere (slimme) apparaten tegelijkertijd zijn aangesloten op hetzelfde netwerk vergroot dit niet alleen de kans op inkomende aanvallen, maar ook op uitgaande bedreigingen zoals een slimme beveiligingscamera die gegevens deelt met malafide websites. Om dergelijke bedreigingen tegen te gaan, heeft NETGEAR zijn dienst Armor voorzien van verbeteringen om eenvoudig een uitgebreide netwerkbeveilingsoplossing te creëren.

In tegenstelling tot traditionele antivirussoftware, is NETGEAR Armor ingebouwd in de router om de activiteit van en naar het internet te monitoren. Hierdoor worden alle apparaten die aangesloten zijn op het netwerk beschermd en is het niet nodig om meerdere beveiligingsabonnementen of -software aan te schaffen.

"Met de toename van slimme apparaten in huis, van babyfoons tot smart tv's, die allemaal kwetsbaar zijn voor bedreigingen van internet, begrijpen we dat het voor mensen lastig is om te weten hoe ze hun apparaten en gegevens veilig moeten houden,” aldus Arend Karssies, Regional Manager Benelux bij NETGEAR. "We realiseerden ons dat er een nieuwe, eenvoudigere beveiligingsoplossing nodig was en met deze versie van NETGEAR Armor nemen we mensen zorgen uit handen door een uitgebreide 'set-it-and-forget-it' service te bieden."

Nieuwe beschermingsmogelijkheden

Naast de eerder bekroonde features van NETGEAR Armor zijn er nieuwe mogelijkheden, zoals:
  • Bescherming van gevoelige gegevens: Blokkeert pogingen om o.a. inlog- en bankgegevens en SSN's te verzenden via niet-versleutelde verbindingen.
  • Anomalie Detectie: Machine learning algoritme monitort en leert het gebruikelijke gedrag van de aangesloten apparaten en blokkeert activiteiten die afwijken van het normaal.
  • Bescherming tegen brute kracht: Voorkomt aangesloten slimme apparaten van bots die proberen om wachtwoorden te hacken.
  • DDoS-bescherming: Beschermt het netwerk tegen denial-of-service-aanvallen.
  • Exploitpreventie/IDS: Beschermt gegevens en apparaten tegen kwaadaardige inbraken.
Voor extra gemoedsrust wordt de nieuwste generatie NETGEAR Armor nog steeds geleverd met bescherming tegen internetbedreigingen die gebruikers zonder extra kosten kunnen installeren op hun computers, smartphones en tablets. Deze bescherming zorgt niet alleen voor een veiliger thuisnetwerk, maar helpt ook om klanten te beschermen tegen virussen, phishing en andere aanvallen, zelfs als ze verbinding maken met onbeveiligde netwerken in bijvoorbeeld horecagelegenheden of op vliegvelden.

De verbeterde service is slechts één onderdeel van NETGEAR's uitgebreide dienstenpakket, ontworpen om haar klanten te helpen hun slimme apparaten en huizen beter te beschermen en beheren. Van het onlangs verbeterde NETGEAR Armor tot NETGEAR Smart Parental Controls, waarmee ouders de schermtijd van hun kinderen kunnen monitoren en beheren: NETGEAR's portfolio van diensten is erop gericht om klanten te helpen zichzelf - en hun gezinnen - te beschermen.

Beschikbaarheid

NETGEAR Armor is per direct beschikbaar op ondersteunde WiFi 6-netwerksystemen, en zal de komende weken ook beschikbaar worden op andere routers. NETGEAR Armor heeft een gratis proefperiode van 30 dagen. Na de proefperiode is een betaald jaarabonnement van €99,99 vereist.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NETGEAR
NETGEAR® (NASDAQ: NTGR) is sinds 1996 pionier in geavanceerde netwerktechnologieën voor huizen, bedrijven en serviceproviders over de hele wereld en leidt de sector met een breed scala aan bekroonde producten die zijn ontworpen om het leven van mensen te vereenvoudigen en te verbeteren. NETGEAR wil mensen in staat stellen samen te werken en verbinding te maken met een wereld van informatie en entertainment en is toegewijd aan het leveren van innovatieve en geavanceerde verbonden oplossingen, variërend van mobiele en cloudgebaseerde diensten voor verbeterde controle en beveiliging, tot slimme netwerkproducten, video via Ethernet voor Pro AV-applicaties en performance gaming routers om online gameplay te verbeteren.
Meer over NETGEAR
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.