Fermín Serna nieuwe Chief Security Officer bij Databricks

Voormalige security executive bij Citrix en Google brengt decennia aan diepgaande technische kennis naar de snelgroeiende pionier van het data lakehouse

| Databricks | 2 min | 20 augustus 2021 10:38
Afbeelding: Fermín Serna, Chief Security Officer bij Databricks | Copyright: Databricks
Databricks kondigt vandaag de benoeming aan van Fermín Serna (42), doorgewinterd security executive, als nieuwe Chief Security Officer (CSO). Serna zal leiding geven aan de beveiligingsprogramma's van Databricks voor netwerken, platforms en gebruikers, alsook de activiteiten op het gebied van governance en compliance.

"Voor Databricks en onze klanten over de hele wereld is beveiliging een topprioriteit. Ik ben dan ook verheugd om Fermín te verwelkomen als onze Chief Security Officer", zegt Ali Ghodsi, CEO en mede-oprichter van Databricks. "Fermíns diepgaande technische kennis en indrukwekkende ervaring met het bouwen en leiden van beveiligingsteams van topkwaliteit zijn van onschatbare waarde in het volgende hoofdstuk van Databricks."

Serna brengt meer dan 20 jaar ervaring in informatiebeveiliging met zich mee en zal toezicht houden op de uitbreiding van de cyberbeveiligingsorganisatie. Hiervoor was hij werkzaam bij Citrix, waar hij als Chief Information Security Officer (CISO) leiding gaf aan een robuuste, wereldwijde beveiligings- en dataprivacyorganisatie. Daarvoor was hij werkzaam bij onder meer Google en Microsoft.

"Databricks loopt voorop wat betreft innovatie in data en AI, en is een pionier van de nieuwe lakehouse-architectuur. Ik ben ongelooflijk blij om aan te sluiten bij het leiderschapsteam tijdens zo'n cruciale periode", aldus Serna. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de klanten, partners en het geweldige beveiligingsteam van Databricks om het bedrijf en de producten naar een hoger niveau te tillen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Databricks
De missie van Databricks is datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Als marktleider in Unified Data Analytics helpt Databricks organisaties hun data gebruiksklaar voor analytics te maken, bedrijfsbeslissingen op basis van data te maken, en machine learning te implementeren om de concurrentie voor te blijven. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van populaire open sourceprojecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake en MLflow.
Meer over Databricks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.