Altair neemt S-FRAME Software over

Software voor het ontwerpen en analyseren van bouwkundige constructies

| Altair | 2 min | 23 augustus 2021 9:21
Copyright: Altair
Altair, gespecialiseerd in software voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyses, neemt S-FRAME Software over. S-FRAME Software is gespecialiseerd in oplossingen voor het constructief analyseren van externe belastingen op bouwkundige constructies, zoals wind, water en sneeuw, om te voldoen aan de ontwerpnormen.

Bouwkundige analysesoftware

De oplossingen van S-FRAME Software worden al zo’n veertig jaar benut voor het analyseren en ontwerpen van bouwkundige constructies, onafhankelijk van de geometrische complexiteit, optredende krachten en niet-lineaire effecten. Bouwkundige en civieltechnische constructeurs en ingenieurs optimaliseren hiermee hun ontwerpen op basis van de materiaaleigenschappen en bouwstandaarden. Verder stimuleert S-FRAME Software al jaren het gebruik van meer hout voor het ontwerpen van duurzame en esthetisch fraaie constructies en gebouwen. De software bevat tevens gedetailleerde rapportages om te kunnen voldoen aan de ontwerpstandaarden.

Snelgroeiende markt

“Volgens marktonderzoeker CIMdata behoort de AEC-sector (Architecture, Engineering & Construction) tot de snelstgroeiende markten”, zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair. “Onder andere door de transformatie van rolgebaseerd naar simulatiegestuurd voorspellend ontwerpen. Voorspellende simulaties helpen zowel architecten als ontwerpers om creatiever en innovatiever te zijn en tegelijkertijd de veiligheid te verbeteren”. De oplossingen van S-FRAME Software gebaseerd op eindige elementen analyses (EEA), verrijken Altair’s aanbod voor het simulatiegestuurd ontwerpen en optimaliseren van auto’s, vliegtuigen en andere producten.

Groei versnellen

S-FRAME Software is in 1981 opgericht, gevestigd in British Columbia in Canada en heeft een wereldwijde klantenkring. “Door onderdeel te worden van het Altair-team en hun uitgebreide aanbod van ontwerpoplossingen kunnen wij op een strategische wijze onze groei versnellen”, zegt Marinos Stylianou, CEO van S-FRAME Software. “Wij hebben er het volste vertrouwen in dat onze gezamenlijke oplossingen bouwkundigen, civieltechnische ingenieurs, ontwerpers en bouwers in staat stellen hun grenzen te verleggen”. Alle S-FRAME Software wordt toegankelijk via Altair Units, het gepatenteerde licentiemodel op basis waarvan klanten alleen betalen voor functionaliteit die ze gebruiken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Altair
Altair is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, dat software en cloudservices levert voor productontwikkeling, high performance computing (HPC) en data-analytics. Het bedrijf stelt organisaties in verschillende marktsegmenten in staat om effectiever te concurreren door een duurzamere toekomst te creëren.
Meer over Altair
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.