IBM onthult on-chip versnelde kunstmatige-intelligentieprocessor

Brengt diepgaande learning inference naar bedrijfsworkloads om fraude in realtime aan te pakken

| IBM | 2 min | 23 augustus 2021 9:40
Copyright: IBM
Vandaag heeft IBM de details onthuld achter de eerste processor die on-chip-versnelling voor AI-inferentie bevat. De IBM Telum processor is specifiek ontworpen voor deep learning en om realtime beslissingen te nemen waar bedrijfskritieke gegevens en applicaties zich bevinden. Denk hierbij aan het in realtime voorkomen van fraude, iets dat vandaag de dag nog niet mogelijk was.

Moderne bedrijven passen doorgaans detectietechnieken toe om fraude op te sporen, nadat dit zich heeft voorgedaan. Het kan ook voorkomen dat ze dergelijk technieken helemaal niet gebruiken vanwege strikte latency eisen. Met Telum worden retailers onmiddellijk op de hoogte gebracht dat er fraude heeft plaatsgevonden.

Dit zijn de highlights van Telum:
  • Bliksemsnelle fraudedetectie: Telum's on-chip-versnelling voor AI-inferentie is in staat om AI-modellen tijdens de transactie uit te voeren. Dit verbetert de detectie van fraude in sectoren die waardevolle klant- en bedrijfsinformatie bevatten, zoals bankieren, financiën en verzekeringen.
  • Uniek ontwerp: de chip bevat 8 processor cores met een deep super-scalar out-of-order instruction pipeline. De chip heeft een klokfrequentie van meer dan 5GHz en is geoptimaliseerd voor de eisen van heterogene enterprise-class workloads. De volledig opnieuw ontworpen cache- en chip-interconnection infrastructuur biedt 32 MB cache per core en kan worden opgeschaald tot 32 Telum-chips.
  • IBM Research: Telum is de eerste IBM-chip met technologie die is ontwikkeld door het IBM Research AI Hardware Center. Bovendien is Samsung de technologie-ontwikkelingspartner van IBM voor de Telum-processor, die is ontwikkeld in 7nm EUV technology node.
Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over IBM
International Business Machines Corporation (IBM) is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.
Meer over IBM
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.