Joep Gerrits wordt Regional Director Benelux voor DataRobot

Benelux team binnen een jaar naar tien mensen

| DataRobot | 2 min | 23 augustus 2021 15:23
Afbeelding: Joep Gerrits, Regional Director Benelux | Copyright: DataRobot
DataRobot, leider in Augmented Intelligence, heeft Joep Gerrits gepromoveerd tot Regional Director voor de Benelux. Toen DataRobot een jaar geleden een kantoor opende in Nederland werd Joep Gerrits verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten. Door de groei van het bedrijf en de uitbreiding van de activiteiten naar België en Luxemburg is het team van DataRobot binnen een jaar gegroeid naar bijna tien mensen. Om de aanhoudende groei verder invulling te geven, is Joep Gerrits nu benoemd tot Regional Director voor de Benelux.

“Het eerste jaar hebben we vanuit Nederland een stormachtige groei doorgemaakt, zowel in klanten als in medewerkers. En we zijn nog steeds op zoek naar nieuwe mensen, in sales, maar ook in data science”, zegt Joep Gerrits. “We zetten met DataRobot sterk in op zogeheten ‘Augmented Intelligence’. Hierbij wordt het gecombineerde potentieel van menselijke en machine-intelligentie optimaal benut.”

“Mensen gebruiken op unieke wijze intuïtie en ervaring, met een hoge mate van context- en domeinexpertise. Computers zorgen daarbij voor ongeëvenaarde snelheid en efficiëntie bij het verwerken van grote datasets en taken op basis van regels. De juiste combinatie van beide zorgt voor grote meerwaarde en biedt ook de beste garantie voor ‘Trusted AI’, toepassingen waarbij maximale transparantie van de algoritmes wordt nagestreefd en de menselijke maat overeind blijft.”

“Dat onze aanpak succesvol is blijkt uit de snelle groei, met in de Benelux onder meer klanten als de Nierstichting, AB InBev, NMQ Digital en Ageas.

Andere management-benoemingen

Naast de promotie van Joep Gerrits werd ook de benoeming van Frederik Maris tot Vice President EMEA aangekondigd. De benoemingen reflecteren de snelle groei van het DataRobot platform en volgen op DataRobot's recente $ 300 miljoen Series G-financieringsronde, en de acquisitie van Algorithmia, een platform voor ‘Learning Ops’.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DataRobot
DataRobot is een leider op het gebied van zakelijke AI en levert vertrouwde AI-technologie en ROI-ondersteuningsservices aan internationale ondernemingen en individuele gebruikers.
Meer over DataRobot
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.