IT ontbeert tools om thuiswerken optimaal te ondersteunen

Meer aandacht voor IT-ondersteuning op afstand door conronapandemie

| Dynabook | 2 min | 24 augustus 2021 10:04
Gewaardeerd
Copyright: Dynabook
Werknemersproductiviteit en samenwerken op afstand zijn de meest besproken HR-onderwerpen van de afgelopen tijd. Toch geeft een derde van de Europese IT-beslissers aan dat ze nog steeds moeite hebben om thuiswerkers optimaal te ondersteunen op hun werkplek op afstand. Het wekt dan ook geen verwondering dat IT-teams van plan zijn om meer te investeren in remote IT support. Dat blijkt uit het onderzoek The Hybrid Shift: Managing an increasingly remote workforce van Dynabook.

Door de coronapandemie moesten organisaties snel veranderingen doorvoeren om op afstand werken mogelijk te maken. Het ondersteunen van werknemers op afstand is anders, en vaak lastiger, dan wanneer werknemers op kantoor zijn. Om de werknemersproductiviteit op peil te houden, is het belangrijk dat IT-teams de ondersteuning bieden die hiervoor noodzakelijk is. Meer dan de helft van de organisaties geeft daarom prioriteit aan remote support en assistentie voor werknemers, een stijging van bijna 30% ten opzichte van 2018.

In de discussie over werknemersproductiviteit gaat het vaak ook over de (mentale) gezondheid van werknemers. Toch geeft maar een derde van de IT-leiders aan dat ze prioriteit geven aan ondersteuning op dit gebied. En hoewel dit een bredere verantwoordelijkheid is dan alleen van de IT-afdeling, is het belangrijk dat organisaties inzien welke rol technologie kan spelen in het verbeteren van werknemerswelzijn.

Samenwerken

In deze tijden van op afstand samenwerken, is het belangrijk dat werknemers worden uitgerust met technologische oplossingen die dit naadloos ondersteunen. Daarom moeten IT-afdelingen weloverwogen aankoopbeslissingen nemen wanneer het gaat om samenwerkingstechnologie. Dat dat ook gebeurt, blijkt uit het onderzoek van Dynabook: de meerderheid van de bedrijven besteedt meer aandacht aan de aanschaf van cloudplatforms en samenwerkingstools dan voor de pandemie het geval was.

Ronald Ravel, Country Manager Benelux bij Dynabook Europe GmbH: “Tijdens de lockdown bleken laptops onmisbaar. Uit het onderzoek komt dan ook naar voren dat er bij driekwart van de organisaties meer aandacht is voor het aankoopproces van notebooks dan voor de pandemie het geval was. Hierbij zullen ze ook moeten kijken naar het upgraden van hun huidige laptop fleet, zodat deze geschikt blijft voor het hybride werken. Daarbij is het belangrijk om goed na te denken over welke toepassingen onmisbaar zijn voor werknemers om productief te blijven, of ze nou op kantoor of thuis aan het werk zijn.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dynabook
Al meer dan dertig jaar zetten Toshiba laptops en technologie de standaard als het gaat om innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met een meerderheidsbelang van Sharp Corporation zet Dynabook Inc. die traditie voort door waardevolle diensten te leveren die onze partners en klanten ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

Dynabook ontwerpt en produceert als enige zijn eigen laptops, tot en met de BIOS-software die draait onder Windows. Daardoor kunnen we u de best mogelijke kwaliteit, ingrijpende beveiliging en innovatieve functies bieden om uw werkdag soepel te laten verlopen.
Meer over Dynabook
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.