Qlik start wereldwijde Datathon challenge voor het klimaat

Qlik Academic Program en C40 Cities nodigen studenten wereldwijd uit om datagedreven oplossingen te ontwikkelen om zo klimaatverandering aan te pakken

| Qlik | 2 min | 12 februari 2020 10:06
Afbeelding: Qlik Academic Program Datathon: Solving the Climate Crisis | Copyright: Qlik
Qlik lanceert in samenwerking met partner C40 Cities de  eerste wereldwijde Datathon challenge. Studenten van over de hele wereld zijn uitgenodigd om Qlik-analyses en openbare data te gebruiken om oplossingen te creëren in de strijd tegen onze huidige klimaatcrisis.

Het Academic Program-team van Qlik legt in het voorjaar meerdere uitdagingen voor waarbij studenten de kans krijgen om oplossingen te creëren voor de problemen die de duurzaamheid van het klimaat bedreigen. Alle inzendingen worden beoordeeld door Qlik en C40 Cities.

Deelnemers krijgen toegang tot aanvullende licenties voor Qlik Sense Business en openbaar beschikbare datasets om hun projecten te ontwerpen en uit te voeren. De uitdagingen zijn gericht op luchtkwaliteit en klimaatbestendigheid voor steden over de hele wereld. De deadline is 3 april en de eindprojecten worden op 10 april bekendgemaakt. De makers achter deze eindprojecten worden uitgenodigd om deel te nemen aan QlikWorld: het jaarlijkse klant- en partnerevenement van Qlik in mei in Phoenix, VS.

Naast de mogelijkheid om te werken aan echte en impactvolle oplossingen, krijgen deelnemende studenten ook de kans om hun positie binnen hun universitaire gemeenschap te verbeteren en hun datakennis en datavaardigheden te vergroten. Hiermee kunnen ze zich onderscheiden met het oog op de toekomst.

"We hebben herhaaldelijk via internationale demonstraties en de optredens van Greta Thunberg gezien hoe de jeugd wereldwijd terecht bezorgd en betrokken is over het lot van onze planeet. Wat ze nodig hebben, is een manier om die passie om te zetten in actie en impact”, zegt Julie Kae, Executive Director bij Qlik.org. "De kracht van klimaatgerichte datatoepassingen hebben we al gezien via partners zoals C40 Cities. We zijn erg blij dat we de volgende generatie in staat stellen om echte oplossingen voor klimaatproblemen te ontwikkelen door middel van data."

Qlik is van plan om toekomstige Datathons elk semester met universitaire partners van over de hele wereld uit te voeren. Daarnaast wil Qlik nieuwe uitdagingen aan gaan in samenwerking met andere vooraanstaande Qlik.org-partners voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het Qlik Academic Program biedt gekwalificeerde universitaire professoren, studenten en onderzoekers gratis Qlik-software en -bronnen om de volgende generatie experts te helpen opleiden en leiden met data.

Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich vanaf vandaag registreren. Details over de specifieke uitdagingen en data vind je hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Qlik

Qlik werkt elke dag aan een datavaardige wereld, waarin iedereen data in kan zetten om betere beslissingen te nemen en elke mogelijke uitdaging op te lossen. Alleen Qlik biedt end-to-end, realtime oplossingen voor data-integratie en -analyse die organisaties helpt toegang te krijgen tot hun data en deze om te zetten in waarde. Bedrijven gebruiken Qlik om dieper in het gedrag van hun klanten te duiken, bedrijfsprocessen opnieuw uit te vinden, nieuwe winstmogelijkheden aan te boren en risico's en beloningen tegen elkaar af te wegen.
Meer over Qlik

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.