Olympiastadion Berlijn kiest Extreme Networks als officiële leverancier van Wi-Fi-oplossingen

Nieuw netwerk is eerste en grootste end-to-end openbare Wi-Fi 6-implementatie in een Europees stadion

| Extreme Networks | 4 min | 24 augustus 2021 15:00
Copyright: Justin Ha op Unsplash
Extreme Networks, Inc., een cloud-gedreven netwerkbedrijf, is geselecteerd als de officiële leverancier van Wi-Fi-oplossingen voor het historische Olympiastadion in Berlijn. In samenwerking met zijn partner PKN Datenkommunikations GmbH (PKN), en ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap voetbal van 2024 (EURO 2024), implementeert Extreme een high-performance Wi-Fi 6-netwerk. Het netwerk voldoet aan de strenge eisen van de Union of European Football Associations (UEFA) op het vlak van venue- en netwerkinfrastructuur.

Het Olympiastadion Berlijn, onderdeel van het Olympisch Park in Berlijn, werd geopend op 1 augustus 1936 en heeft 74.475 zitplaatsen. Het is een van de grootste stadions in Duitsland voor Europese voetbalwedstrijden en een van de meest prestigieuze en veelzijdige venues voor sport- en entertainmentevents. De Wi-Fi 6-implementatie van Extreme is een van de eerste en grootste implementaties van openbare Wi-Fi 6 in een Europees stadion. Dankzij Wi-Fi 6 kan het stadion de komende jaren voldoen aan de meest veeleisende connectiviteitsbehoeften van toeschouwers, medewerkers en media, aanwezig bij voetbaltoernooien, concerten en internationale sportevents. Daarnaast ondersteunt de oplossing bedrijfskritische activiteiten en back-of-house-systemen.

Belangrijkste voordelen

  • High-performance Wi-Fi voor een betere fanervaring: Met ExtremeSwitching™ en meer dan duizend ExtremeWireless™-accesspoints verspreid over het stadion en de directe omgeving, voorziet Olympiastadion Berlijn in een naadloze, veilige Wi-Fi-verbinding. Daarnaast biedt het stadion sterkere verbindingen voor realtime delen op social media, videostreaming en gebruik van mobiele apps, inclusief point-of-sale-applicaties en mobiele tickets.
  • Veilige, schaalbare connectiviteit: Extreme Fabric Connect™, een krachtige en flexibele oplossing voor het ontwerpen, bouwen, beheren en troubleshooten van netwerken, biedt een eenvoudige en flexibele manier voor IT om nieuwe diensten uit te rollen. Dit omvat de automatische configuratie van nieuwe accesspoints en de mogelijkheid om het netwerk te segmenteren om de ervaring van zakelijke gebruikers en fans te beveiligen. ExtremeGuest-onboarding- en -analyticssoftware bieden toeschouwers naadloze toegang tot gasten-Wi-Fi-diensten met een eenvoudig inlogproces en ingebouwde socialmedia-integraties.
  • Vereenvoudigd netwerkbeheer en -onderhoud: Extreme on-premises beheersoftware helpt Olympiastadion Berlijn om zijn infrastructuur te beheren via één geïntegreerd overzicht voor gevirtualiseerde en cloud-omgevingen. De software voorziet het IT-team zo van volledig inzicht in het netwerk en vereenvoudigt het proces voor het uitrollen, schalen en beheren van diensten, voor meer uptime.
  • Realtime inzichten en analytics: ExtremeAnalytics™-software voorziet in fijnmazig inzicht in hoe gebruikers, apparaten en applicaties omgaan met het Wi-Fi-netwerk. Toegang tot zulke essentiële bezoekersdata helpt het stadion om waardevolle gebruiksinzichten te verzamelen en netwerkmogelijkheden te optimaliseren om de ervaringen voor toeschouwers en medewerkers naar een hoger niveau te tillen.

Timo Rohwedder, CEO, Olympiastadion Berlijn - “Een belangrijke vereiste voor state-of-the-art venues als het Olympiastadion is betrouwbare, snelle en veilige Wi-Fi voor tienduizenden gebruikers tegelijk. Extreme heeft een uitstekend portfolio op het vlak van oplossingen en diensten die voorzien in veilige, kwalitatieve, verbonden in-venue-ervaringen en het bedrijf voldeed aan al onze hoge verwachtingen. Met ons nieuwe, high-density Wi-Fi 6-netwerk kunnen we geavanceerde technologieën introduceren, zoals touchless en cashless betalingssystemen. Daarnaast kunnen we dankzij het netwerk de grootste namen op het gebied van sport en entertainment blijven verwelkomen en de bezoekers van onze events een allround onvergetelijke ervaring bieden.”

Ed Meyercord, President en CEO, Extreme Networks - “Onze netwerkoplossingen bieden de basis voor fantastische fanervaringen in stadia over de hele wereld. Olympiastadion Berlijn is een iconische venue die zal profiteren van een state-of-the-art Wi-Fi 6-netwerk dat de fan-ervaring verrijkt én eenvoudig te beheren, bedienen en schalen is. Het is een eer om door Olympiastadion Berlijn te zijn gekozen als officiële leverancier van Wi-Fi-oplossingen en we kunnen niet wachten om de venue te helpen om de digitale ervaring van live entertainment- en sportevents naar een hoger niveau te tillen.”

Over Olympiastadion Berlijn

Het Olympiastadion Berlijn is de thuisbasis van Hertha BSC. Sinds 1985 is het de jaarlijkse locatie voor de DFB Cup-finale en tot en met 2009 speelden ook de damesteams van de DFB Cup hun finale in het stadion. De afgelopen jaren organiseerde het Olympiastadion Berlijn in 2006 het 18e FIFA-wereldkampioenschap voetbal, in 2009 het 12e IAAF-wereldkampioenschap atletiek, in 2011 de openingswedstrijd van het 6e FIFA-wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen en in 2015 de finale van de UEFA Champions League.

Elk jaar vinden de grootste concerten van Berlijn plaats in het stadion. Sinds 2018 vindt daar ook elk jaar het Lollapalooza-muziekfestival plaats in samenwerking met het Olympiapark Berlijn. In 2024 organiseert het Olympiastadion de UEFA EURO 2024.

Sinds zijn heropening in 2004 trekt het stadion op jaarbasis circa driehonderdduizend bezoekers op dagen dat er geen events plaatsvinden. Daarmee is het vijfsterrenstadion een van de belangrijkste attracties van Berlijn. Bezoekers kunnen de venue in hun eentje ontdekken, of samen met een ervaren gids die hen alles vertelt over de Duitse sport- en architectuurgeschiedenis van het Olympiastadion en het Olympiapark.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. (NASDAQ: EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid.
Meer over Extreme Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.