Op AI gebaseerde chatbots versnellen intelligente werving van talent

De werving van medewerkers personaliseren

| SAP | 2 min | 24 augustus 2021 18:50
Copyright: SAP
Intelligente chatbots bewijzen dat er geen tekort aan talent is als je weet hoe je de werving van medewerkers kunt personaliseren. Vraag het maar aan Bipul Vaibhav, oprichter en CEO van Skillate, een startup in India met een op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerd talentintelligentieplatform.

"We helpen organisaties snel de meest gekwalificeerde kandidaten te vinden, door intelligentie te gebruiken om de aanwerving te versnellen, terwijl we de kandidaat-ervaring verbeteren en doelstellingen op het gebied van diversiteit en inclusie aanpakken", aldus Vaibhav. "Kandidaten waarderen het om duidelijkheid te hebben over waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten, goed nadenkend over de cultuur van de organisatie en het verbeteren van haar vermogen om in de loop van de tijd toptalent aan te trekken."

Met behulp van AI-aangedreven algoritmen automatiseert de technologie voorheen tijdrovende screeninggesprekken tussen recruiters en kandidaten om de werving aanzienlijk te versnellen. In tegenstelling tot de tools van de laatste generatie, worden persoonlijke gegevens geanonimiseerd om vooringenomenheid te voorkomen en ontvangen kandidaten tijdens het hele proces automatisch updates - of ze nu doorgaan naar de volgende screeningstap of niet.

De intelligente technologie pakt het hele proces van talentverwerving aan, van het schrijven van een functieprofiel tot het rangschikken van kandidaat-aanvragen op basis van de functiebeschrijvingsparameters van een organisatie, zoals opleiding, ervaring en speciale vaardigheden. Wanneer recruiters en wervingsmanagers de gerangschikte kandidaten ontvangen, beslissen ze met welke mensen ze doorgaan voor geplande interviews. De chatbot blokkeert de agenda's van zowel interviewers als kandidaten en beheert automatisch herschikkingen en annuleringen.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.