Enreach neemt cloud software distributiegroep DSD Europe en CloudLand over

Acquisitie zorgt voor nieuwe kansen in Europese reseller kanaal door convergentie IT en UC

| Enreach | 3 min | 25 augustus 2021 14:34
Afbeelding: Thijs van de Moosdijk (l.) CEO bij DSD Europe en Stijn Nijhuis (r.) CEO bij Enreach
Enreach, moederbedrijf van onder andere Voiceworks, versterkt zijn cloud productivity capaciteiten met de overname van cloud software distributiegroep DSD Europe en CloudLand ('DSD'). Enreach, ondersteund door investeringsmaatschappij Waterland, is één van Europa’s snelst groeiende unified communications (UC)-leveranciers aan de zakelijke markt. DSD levert IT, security en andere cloudproducten aan meer dan 5.000 Europese resellers via hun eigen cloud marktplaats.

De combinatie van DSD en Enreach creëert direct nieuwe kansen voor kennisdeling en cross-selling van geïntegreerde IT- en telecomproducten en diensten, ten behoeve van zowel resellers als eindgebruikers in de verschillende branches. De overname is een belangrijke stap in de groeistrategie van Enreach op het gebied van digitale transformatie, versneld door onder meer de toename van het thuiswerken en daarmee de vraag naar cloudgebaseerde samenwerkingsoplossingen.

One-stop-shop

“Na onze recente overname van Go2theCloud, een Microsoft Cloud Service Provider, vergroot de overname van DSD de mogelijkheid om onze bestaande resellers een one-stop-shop oplossing te bieden voor alle digitale transformatiebehoeften van klanten”, zegt Stijn Nijhuis, CEO bij Enreach. “DSD heeft de schaalgrootte en expertise die wij nodig hebben om onze strategie uit te voeren en snel nieuwe business op te schalen voor geïntegreerde productiviteitstools en -services. Als snelgroeiende partner van Microsoft en aanbieder van andere softwareoplossingen voor IT-resellers en Managed Service Providers (MSP’s) in heel Europa, is DSD een unieke strategische match met Enreach. We zijn daarom enorm verheugd om DSD in onze groep te verwelkomen.”

Geïntegreerd productiviteitsaanbod

DSD Europe, opgericht in 2009, is de eerste aanbieder die de digitale distributie van verschillende softwaremerken mogelijk maakte. Na lancering van DSD’s eigen cloud marktplaats ontwikkelde het bedrijf zich snel tot vooroplopend provider van digitale software en cloud services voor IT-resellers en MSP’s, met een grote focus op het Microsoft-ecosysteem.

DSD verrijkt het Enreach-portfolio naar een geïntegreerd UC- en Productivity Cloud Services-aanbod voor partners, te beginnen in Nederland maar met aannemelijk verdere uitbreiding in België en Frankrijk. Thijs van de Moosdijk, CEO en mede-oprichter, blijft verantwoordelijk voor de bestaande DSD-partners en blijft samen met zijn managementteam nieuwe groei-initiatieven stimuleren in Nederland en de rest van Europa. Thijs van de Moosdijk zal gaan rapporteren aan Terry Aurik (CEO van Enreach Nederland) en Martin Classen (CPO Enreach).

Van de Moosdijk: “DSD Europe en CloudLand zijn bewezen spelers op de markt, die een snelle groei doormaakten in zowel bestaande als nieuwe markten. DSD’s eigen ontwikkelde cloud marktplaats faciliteert IT-resellers en MSP’s in het aanbieden van software aan eindgebruikers, op een Software-as-a-Service-basis, en maakt aankoop, activatie en management van software en cloud services gemakkelijk. Met de convergentie van telecom- en IT-kanalen in de markt biedt Enreach onze bestaande partners de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier telecomdiensten aan hun portfolio toe te voegen. In de toekomst helpt ons aanbod Enreach’ partners hun IT-services verder te laten groeien en maakt het hen de one-stop-shop IT-leverancier voor hun klanten. Met meer dan veertig software- en cloudmerken op onze marktplaats bieden we gepersonaliseerde services aan onze partners, met wie we sterke relaties onderhouden. Dat past perfect bij Enreach’ doelstelling: ‘working wonders’ voor alle klanten.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Enreach
Enreach is de groep waartoe verschillende Europese bedrijven zoals Voiceworks, Swyx, ipnordic, Herobase, masvoz, Network Telecom en Centile behoren. Alle labels dragen bij aan intelligente, geïntegreerde IT- en communicatieoplossingen die zorgen voor een optimale communicatie en workflow tussen organisaties.
Meer over Enreach
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.