Voi organiseert eerste Dag van de Micro-Mobiliteit

Om de transitie van auto’s naar duurzaam vervoer te vieren

| Voi | 3 min | 25 augustus 2021 17:29
Copyright: Voi
  • Voi, de grootste e-step-aanbieder van Europa, viert vandaag de transitie van auto’s naar duurzaam vervoer
  • 25 augustus is daarmee verkozen tot de allereerste Dag van de Micro-Mobiliteit in Europa
  • Uit nieuwe data blijkt dat 8,4 miljoen autoritten in heel Europa zijn vervangen door ruim 60 miljoen ritten op Voi e-steps.
  • Gemiddeld is het aantal auto’s dat vervangen wordt door duurzaam vervoer in Voi-steden tussen 2019 en 2021 met 35% gestegen
  • Voi zal een jaarlijkse index publiceren van de topsteden in Europa waar auto's steeds meer worden vervangen voorduurzaam micro-mobiliteitsvervoer
Voi, Europa's het grootste e-step-aanbieder, lanceert vandaag de allereerste Dag van de Micro-mobiliteit in Europa. Vandaag viert Voi de vooruitgang die er is geboekt op de manier waarop mensen zich in steden verplaatsen: Europese steden worden namelijk steeds gezonder en veiliger om in te leven door de opkomst van micromobiliteit.

Sinds de lancering van Voi in Europa drie jaar geleden, zijn er al meer dan 60 miljoen ritten gemaakt op Voi's e-steps en e-bikes in meer dan 70 steden in 11 landen. Deze Voi-rijders hebben in Europese steden meer dan 8,4 miljoen autoritten vervangen. Steden hebben hiermee gezamenlijk meer dan 1.680 ton aan schadelijke CO2-uitstoot bespaard. De CO2-reductie berekening is uitgevoerd door Voi's Climate Change Calculator, ontwikkeld met en geverifieerd door mobiliteitsonderzoekers van UCL's MaaSLab.

Fredrik Hjelm, CEO en medeoprichter van Voi, zegt: "We hebben Voi gelanceerd met als vervoer te veranderen en mensen aan te moedigen hun auto in te ruilen voor duurzaam, koolstofneutraal vervoer zoals e-steps en fietsen. Sindsdien hebben we miljoenen mensen geholpen om milieuvriendelijke keuzes te maken in hun dagelijks leven door te kiezen voor e-steps en e-bikes. De noodzaak om onze steden leefbaarder te maken is dringender dan ooit. Door nauw samen te werken met steden en lokale gemeenschappen kunnen we mensen overal aanmoedigen om te kiezen voor micro-mobiliteit die in hun leven past. Bij Voi zullen we hiervoor continu blijven pleiten en ik kijk ernaar uit om te zien welke vooruitgang we de komende 12 maanden zullen boeken."

Meer werk aan de winkel

Voi zet zich in om steden duurzamer en leefbaarder te maken en gelooft dat micro-mobiliteit een deel van de oplossing is om dit te realiseren. In het kader van de Dag van de Micro-mobiliteit belooft Voi jaarlijks een index te publiceren van de steden in Europa waarin auto’s worden vervangen door duurzaam micro-mobiliteitsvervoer. Hoewel er tot nu toe vooruitgang is geboekt, is het belangrijk om te blijven pleiten voor manieren om steden nog verder te verbeteren.

Voi's model richt zich op het samenwerken met diensten om een holistisch alternatief voor autovervoer in steden te creëren. Eén manier hiervoor is samenwerken met andere vervoersvormen, zoals het verbeteren van de toegang tot het openbaar vervoer en het bevorderen van actieve vervoersvormen zoals lopen en fietsen. Bij een recente proef door spoorwegmaatschappij S-Bahn Stuttgart werd een stijging van minstens 35% vastgesteld van het aantal treinkaartjes dat werd gekocht door Voi-gebruikers op het station van Bad Cannstatt uitstapten, in vergelijking met de rest van de stad. Ook het aantal Voi-ritten op de laatste kilometers nam op hetzelfde station met meer dan 250% toe na de plaatsing van Voi parkeerrekken.

Bovendien heeft Voi eerder dit jaar toegezegd steden te helpen 15-minute cities te worden. Dit stadsontwikkelingsconcept, bedacht door professor Carlos Moreno, stelt voor dat alles binnen 15 minuten, met de voet, de step of met de fiets bereikbaar moet zijn voor burgers.

Door minder afhankelijk te worden van de auto en de noodzaak om lang te reizen te minimaliseren, kan de '15-minute city' steden transformeren van stressvolle, vervuilde plaatsen tot bruisende plekken om te wonen en te werken waar alles wat je nodig hebt binnen een kwartier te bereiken is. Voi is ook actief in gesprek met steden en lokale overheden om de discussie voort te zetten over hoe micro-mobiliteit een andere optie kan zijn voor schoner en veiliger reizen in een post-pandemische wereld.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Voi
Voi, opgericht in augustus 2018, is een Zweeds multimodaal micro-mobiliteitsbedrijf dat elektrische stepsharing en elektrische fietsen aanbiedt in samenwerking met steden en plaatselijke gemeenten. Wij zijn ervan overtuigd dat e-steps een sleutelrol spelen in de transformatie naar duurzamere mobiliteitsvormen. Door onze innovatieve technologie, dooropen en transparant het dialoog aan te gaan met steden en overheden en door onze producten aan te passen aan lokale behoeften zorgen we ervoor dat deze transformatie op de juiste manier plaatsvindt. Stap op een e-step wanneer je wil en rijd overal binnen de stad naartoe in slechts een paar minuten - volledig CO2-neutraal. Voi is sinds januari 2020 een CO2-neutraal multimodaal bedrijf en gebruikt de SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties als leidend kader. Daarnaast heeft Voi een heldere strategie opgesteld voor het verminderen en compenseren van C02-uitstoot.
Meer over Voi
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.