BrainCreators geselecteerd als finalist voor de EIT Digital Challenge

Competitie richt zich op scale-ups die deep tech oplossingen ontwikkelen om digitale transformatie aan te jagen

| BrainCreators | 2 min | 26 augustus 2021 14:12
Afbeelding: ARA screenshot | Copyright: BrainCreators
BrainCreators, de specialist in digitale inspectie op basis van AI technologie, is geselecteerd als finalist voor de gerenommeerde pan-Europese competitie EIT Digital Challenge. De competitie richt zich op scale-ups die deep tech oplossingen ontwikkelen om digitale transformatie aan te jagen.

BrainCreators is genomineerd vanwege zijn sterke groei en innovatiekracht op het gebied van intelligente digitale inspecteurs. De intelligente digitale inspecteurs, zoals INSPECH en ARA, die BrainCreators heeft ontwikkeld kunnen worden ingezet voor het automatiseren van repetitieve visuele inspectietaken. INSPECH combineert domeinkennis van een menselijke weginspecteur en intelligente technologie, zodat visuele weginspectie kan worden geautomatiseerd. De weg hoeft hierdoor niet meer handmatig te worden gecontroleerd waardoor beschadigingen eerder worden ontdekt en er veel tijd en geld wordt bespaard.

Het Automated Recognition & Anonymization (ARA) systeem wordt gebruikt om volautomatisch beelden van videosurveillance camera’s te analyseren en conform de AVG te anonimiseren. ARA kan continu datastromen opnemen uit de visuele data die videosurveillance camera’s waarnemen. Het systeem detecteert gezichten en houdingen van mensen en maakt deze onherkenbaar, zodat de overige beeldinformatie gebruikt kan worden om omgevingsobjecten te identificeren en inspecteren. Organisaties kunnen hierdoor bijvoorbeeld een digital twin of digitale inspectieoplossing creëren die de klantervaringen van reizigers kunnen verbeteren. Bovendien kunnen digitale inspecteurs worden ingezet voor visuele asset monitoring, waardoor onderhoudsmedewerkers minder inspectierondes hoeven uit te voeren.

De 20 finalisten van de EIT Digital Challenge zijn gekozen uit een groep van 409 bedrijven uit 33 landen. Ze bestrijken verschillende gebieden die strategisch zijn gekozen op basis van belangrijke digitale trends en Europees leiderschapspotentieel. Uiteindelijk zullen er 3 winnaars worden gekozen, die ieder een jaar lang ondersteuning van de EIT Digital Accelerator ontvangen ter waarde van € 50.000,- om hun bedrijven in Europa en daarbuiten te laten groeien. De winnaar van de eerste prijs ontvangt een extra geldprijs van €100.000,-.

“De laatste paar jaar werken wij erg hard om groei in Europa te realiseren. Deze nominatie is dan ook een erkenning voor ons harde werk,” aldus Jasper Wognum, co-founder en CEO bij BrainCreators.

“De veranderingen in het domein van deep learning gaan heel snel. Het is belangrijk om als bedrijf op tijd in te spelen op deze ontwikkelingen. Wij hebben dit gedaan door verschillende intelligente digitale inspecteurs te ontwikkelen. Klanten kunnen deze voor verschillende inspectietaken inzetten om processen sneller, beter en meer kostenefficiënt uit te voeren. Denk hierbij aan visuele inspectie van oppervlaktes, objecten en ruimtes. Zodra de intelligente digitale inspecteurs een afwijking waarnemen, krijgen gebruikers een melding om het probleem op te lossen. De aankomende jaren willen wij ons portfolio van inspecteurs gaan verbreden en onze organisatie verder opschalen binnen Europa.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BrainCreators
BrainCreators is de specialist in digitale inspecteurs, die inzetbaar zijn voor de automatische inspectie van ruimten, objecten en oppervlakten. Digitale inspecteurs zijn software as a service oplossingen, die inspectiewerk sneller, goedkoper, consistent en veiliger maken door menselijke experts te ontlasten. Elke digitale inspecteur kloont de kennis van een menselijke expert en maakt de toepassing ervan eindeloos schaalbaar.
Meer over BrainCreators
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.