Snapchat helpt je nu gemakkelijker je mooiste momenten vast te leggen

Snapchat Camera koppelt cameramodi, lenzen en soundtracks aan iedere gelegenheid

| Snap | 3 min | 27 augustus 2021 9:16
Vanaf vandaag rolt Snapchat zijn Next Generation Scan functie uit, waarin de Scan-knop een prominentere plaats direct op het hoofdcamerascherm krijgt en Snapchatters leuke en nuttige extra functionaliteiten kunnen vinden in categorieën zoals eten, planten, muziek en meer.

De Next Generation Scan wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold naar alle iOS gebruikers, alle Androidgebruikers zullen in de komende weken toegang krijgen. Het doel van Snapchat om met de camera de digitale wereld te verbinden met de fysieke wereld, komt hierdoor weer een stapje dichterbij.

Over Scan

Met behulp van Scan krijgen Snapchatters toegang tot slimme toepassingen die de Snapchat community leuk vinden om te doen of nodig hebben, zoals huiswerk maken of het ontdekken van muziek.
De eerste partners voor Scan hebben al laten zien wat voor handige toepassingen er mogelijk zijn.
  • Terwijl je naar muziek luistert, kun je het nummer scannen dat wordt afgespeeld dankzij de integratie met Shazam.
  • In samenwerking met Photomath kunnen Snapchatters de Snapchat Camera op een wiskundige berekening richten om de oplossing in de camera te zien verschijnen.
  • Met Dog Scanner kunnen Snapchatters de Snapchat Camera gebruiken om hondenrassen te identificeren.
Scan is ontworpen om wat je door de Snap-camera ziet te koppelen aan de meest relevante AR-ervaringen op Snapchat en is in de loop der jaren zo geëvolueerd dat je tegenwoordig miljoenen lenzen kunt ontdekken, waaronder Lenzen gemaakt door partners en Snap’s community via Lens Studio. Hierbij speelt Snapchat in op onderwerpen die hoog in het vaandel staan bij Snapchatters, zoals mode en eten.

Van het vinden van een leuke lens die perfect bij je stemming past, tot hulp bij het navigeren door de gangpaden van supermarkten of zelfs in je eigen voorraadkast, Scan en de Snapchat Camera zijn een startpunt om Snapchatters te helpen zich uit te drukken en meer over de wereld te weten te komen.

Camerasnelkoppelingen

Scan biedt ook suggesties voor camerasnelkoppelingen voor de Snapchat Camera. Camerasnelkoppelingen suggereren cameramodi, lenzen en soundtracks die relevant zijn voor wat er op dat moment door de Snapchat Camera gezien wordt.

Of je nu naar de horizon kijkt, naar je voeten, danst met vrienden of gewoon thuis met je hond, de Snap-camera staat klaar om je te helpen het moment vast te leggen. Na verloop van tijd zal Snapchat nieuwe snelkoppelingen voor verschillende scènes toevoegen, inclusief suggesties voor Spotlight.
Camera Shortcuts worden vandaag uitgerold naar 100% van de iOS-gebruikers wereldwijd, de uitrol naar 100% van de Androidgebruikers gebeurd eind van dit jaar.

Snapchat is voortdurend bezig om nieuwe categorieën toe te voegen aan Scan, en de komende maanden zullen mensen de Snapchat Camera steeds slimmer zien worden doordat Snap meer mogelijkheden en een handvol nieuwe partner ervaringen toevoegt. Zo zal binnenkort Allrecipes recepten aanbevelen aan de Snapchat community op basis van de ingrediënten die zij voor zich hebben liggen. Dus wanneer men niet weet wat voor gerecht men kan maken met een rijpe avocado, scannen ze simpelweg de avocado! Dan zal Allrecipes suggesties geven voor bijvoorbeeld guacamole of gazpacho.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Snap
Snap Inc. (SNAP: NYSE) is een camerabedrijf. Wij geloven dat het opnieuw uitvinden van de camera onze beste mogelijkheid is om de manier waarop mensen leven en communiceren, te verbeteren. Wij dragen bij aan de menselijke vooruitgang door mensen de gelegenheid te bieden om zichzelf uit te drukken, in het moment te leven en samen plezier te hebben.
Meer over Snap
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.