Continu geautomatiseerd testen en slimme testgegevens leveren met Agile-teams

Vijf belangrijke uitdagingen die moeten worden overwonnen voor succesvolle testautomatisering

| Capgemini | 1 min | 27 augustus 2021 11:13
Copyright: Capgemini
Een van de belangrijkste succesfactoren bij Agile en DevOps is het bouwen van een pijplijn voor continue integratie en implementatie die kan helpen handmatige activiteiten te vervangen door een volledig geautomatiseerd proces. En het is cruciaal dat testactiviteiten hierin volledig worden geïntegreerd. In werkelijkheid worstelen de meeste Agile-teams met het succesvol automatiseren van hun testen. Uit Capgemini's marktonderzoeken en uit onze rapporten World Quality en Continuous Testing blijkt dat 68% van de organisaties hun testautomatiseringsniveau te laag vindt. En dit kan ernstige gevolgen hebben met beslissingen om niet alle tests uit te voeren vóór de implementatie of lange tijdlijnen voor het leveren van functies. Beide zijn duidelijk niet acceptabel.

In onze analyse hebben we geconstateerd dat teams doorgaans vijf uitdagingen ervaren bij het bereiken van succesvolle testautomatisering:
  • De tijd die per sprint wordt gegeven is vaak te kort om het testautomatiseringsscript succesvol te bouwen;
  • Eerder geautomatiseerde testcases worden niet uitgevoerd nadat de applicatie is gewijzigd in volgende sprints, en reparatie van de testscripts duurt te lang;
  • De configuratie van de testomgeving en testgegevens zijn niet consistent over meerdere testruns en als gevolg daarvan worden eerder geautomatiseerde tests niet meer uitgevoerd;
  • Elk team in de organisatie heeft zijn eigen aanpak en toolstack voor testautomatisering, waardoor het een uitdaging is om geautomatiseerde tests in teams opnieuw te gebruiken.
Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Capgemini
Capgemini is een Franse multinational die advies-, technologie-, professionele en outsourcingdiensten levert. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs, Frankrijk.
Meer over Capgemini
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.