TCL wint drie EISA awards in de categorieën Premium LCD TV, Best Buy LCD TV en Best Buy Soundbar

TCL-producten winnen met hun prestaties op het gebied van beeld en geluid

| TCL | 7 min | 27 augustus 2021 16:29
Gewaardeerd
Copyright: TCL
  • TCL Mini LED TV 65C825 wint EISA Premium LCD TV 2021-2022 Award
  • TCL QLED TV 55C728 wint EISA Best Buy LCD TV 2021-2022 Award
  • TCL Soundbar TS8132 wint EISA Best Buy Soundbar 2021-2022 Award
Dit jaar behaalt TCL een uitzonderlijke overwinning bij de EISA Awards. Het is de eerste keer dat TCL de "Premium LCD TV 2021-2022" wint voor de Mini LED TV 65C825, een uitmuntendheidsprijs die LCD TV's van zeer hoge kwaliteit erkent. De TCL QLED TV 55C728 en de TCL Soundbar TS8132 wonnen respectievelijk de "Best Buy TV 2021-2022" en de "Best Buy Soundbar 2021-2022", wat aantoont dat deze TCL-producten de Europese beeld- en geluidsexperts voor zich hebben gewonnen met hun prestaties op het gebied van beeld en geluid.

TCL's 65C825 is door de beeld- en geluidsexperts van EISA voor het eerst in TCL's geschiedenis bekroond met de prestigieuze EISA Award voor Premium LCD TV 2021-2022. De TCL 65C825, die onlangs in april 2021 voor de Europese markt werd gelanceerd, is een 4K Mini-LED TV gecombineerd met QLED, Android TV en Onkyo geluidssysteem.

Dankzij niet alleen de ultramoderne Quantum Dot-technologie, maar ook de tweede generatie AiPQ die uitgebreid gebruikmaakt van Ai deep learning neural networks voor UHD upscaling, leveren TCL's 65C825-model en de hele C82-serie een echt filmisch 100% kleurvolume dat bestaat uit meer dan een miljard kleuren en tinten. De tv's zijn in staat om type content te classificeren waardoor beelden op het tv-scherm zeer realistisch worden. Bovendien wordt de TCL C82-serie met echte TCL Mini LED-technologie geleverd. Dankzij dit hoogwaardige Mini LED-scherm leveren duizenden Mini-LED's een ongelooflijke helderheid, voor indrukwekkende highlights en rijkere, levensechte HDR-prestaties; de nauwkeurig aangestuurde Mini LED's leveren een adembenemend contrast op, waardoor de C82 Series in staat is om nieuwe details in donkere gebieden en indrukwekkende highlights tegelijkertijd te onthullen, voor meer diepte, detail en dimensie.

"Door een conventionele LCD-achtergrondverlichting te vervangen door een multi-zone dimming array bestaande uit duizenden mini-LED's, zorgt TCL's flagship, de 65C825 4K TV, voor beeldprestaties die zijn verleidelijke prijskaartje niet doen vermoeden. Zwartniveaus en schaduwdetails zijn uitstekend, net als de precisie van de HDR-weergave - Dolby Vision en HDR10+ worden beide afgehandeld, terwijl HDR10 wordt gefinetuned door Dynamic Tone Mapping. Naast de filmische beelden heeft deze mini LED TV nog veel meer te bieden, van een geluidssysteem dat is ontworpen in samenwerking met Onkyo dat grootschalige, full-range audio biedt, tot het Android smart platform en compatibiliteit met de volgende generatie game consoles. Vanuit elke hoek bekeken is de 65C825 een tv-triomf." aldus de EISA-jury.

Bovendien is de TCL 65C825 nu Calman Ready, wat betekent dat het ondersteuning biedt voor 3D LUT en meer dan 4000 kleurkalibratiepunten die de Calman-software voor automatische kalibratie gebruikt en de kleurkwaliteit verbetert met Aurora Color Engine. Consumenten kunnen optimaal profiteren van de Aurora Color Engine binnen de Calman-software, die vanaf de basis is opgebouwd door de implementatie van het nieuwste op het gebied van kleurwetenschappelijk onderzoek.

"Omdat we al 20 jaar verantwoordelijk zijn voor productontwikkeling, tonen de innovaties die we elk jaar brengen aan dat het scherm dat we thuis hebben, meer kan blijven leveren. De C825-serie is onze stap richting Premium TV's, oftewel producten die extreem goed presteren en een intense ervaring bieden op drie belangrijke gebieden die we dit jaar hebben bestudeerd: streaming, sport en gaming. De combinatie van Ai mogelijkheden voor upscaling en verwerking met QLED paneel voor levensechte kleuren, Mini LED backlight voor extreem dynamisch bereik en 100Hz refresh rate voor vloeiende bewegingen laat onze consumenten deel uitmaken van de show. Er is geen premium TV zonder Calman Ready kalibratie en Dolby Vision als IQ waar Ai helpt bij het aanpassen van Dolby Vision HDR-ervaring aan elke inhoud en omgevingsomstandigheden en als UHD 120 Dolby Vision VRR gaming", zegt Marek Maciejewski, Product Development Director Europe.

TCL QLED TV 55C728 wint EISA Award voor "Best Buy LCD TV 2021-2022"

TCL's ultra-competitieve 55C728 werd ook in april 2021 gelanceerd, als onderdeel van de nieuwe C Series. Dit model wint de EISA award voor de Beste Koop TV voor 2021-2022. Als een van de onlangs gelanceerde TCL C72+ Series, combineert de TCL 55C728 de tweede generatie van AiPQ, Quantum Dot met 100Hz paneel voor scherpe en vloeiende 4K HDR beeldkwaliteit. Bovendien wordt dit model geleverd met Game Master Pro en worden alle nieuwste HDR-indelingen ondersteund (waaronder HDR10+, Dolby Vision en Dolby Vision IQ). Het luxe design van de TCL C72+ serie wordt geleverd met een elegante metalen centrale standaard, zodat deze grootbeeld-tv gemakkelijk thuis op elk oppervlak kan worden geplaatst.

"TCL's 55C728 vervult de opdracht van een betaalbare 4K-tv. De set zelf biedt qua styling een slanke behuizing met discrete voetsteunen, De functies omvatten HDMI 2.1-connectiviteit, het Android TV OS - upgrade bescikbaar naar Google TV later dit jaar - en Dolby Vision HDR en Dolby Atmos audio-ondersteuning. Het belangrijkste is dat deze aantrekkelijke specificaties worden ondersteund door een beeldkwaliteit die ver boven het prijspunt uitsteekt. Het direct verlichte QLED-paneel van TCL levert gedetailleerde, brede kleurenprestaties met een expressief contrast, waardoor film-, tv- en game-inhoud tot leven komt. Het geïntegreerde, door Onkyo ontworpen luidsprekersysteem zorgt voor een krachtige geluidsbegeleiding. Wie op zoek is naar een veelzijdige, huiskamervriendelijke flatscreen die niet duur is, doet er goed aan hier eens naar te kijken." aldus de EISA jury.

"Het succesverhaal van onze C-serie is gericht op het bieden van de beste mix van belangrijke functionaliteiten die onze consumenten elk jaar nodig hebben tegen een prijs die voor iedereen toegankelijk is. 2021 is het jaar van streaming, sport en gaming, één voor één bieden we ideale kleuren met QLED- en Calman Ready-kalibratie, vloeiende, scherpe bewegingen en UHD 120 Dolby Vision VRR-gaming. Elk jaar leiden we in het beschikbaar maken van belangrijke tv-technologieën en de C728-serie is het volgende bewijs dat TCL daar toe in staat is. Dit jaar maken we Ai deep learning beeldverwerking, Dolby Vision IQ en HDMI 2.1 48Gb breed toegankelijk, zodat de tv een tijdloos designstuk van glas en een echt metalen concept is", zegt Marek Maciejewski, Product Development Director Europe.

Net als de TCL 65C825 is de bekroonde TCL 55C728 nu ook Calman Ready, wat betekent dat hij 3D LUT en meer dan 4000 kleurkalibratiepunten ondersteunt die de Calman autokalibratiesoftware gebruikt, en de kleurkwaliteit verbetert met Aurora Color Engine.

De TCL Soundbar TS8132 wint de EISA Award voor "Best Buy Soundbar 2021-2022"

TCL, dat veel succes heeft met soundbars die het zeer meeslepende Dolby Atmos-geluid bieden in formaten die zijn aangepast aan de beperkingen van veel consumenten, lanceert dit jaar zijn nieuwe soundbar TS8132. Deze 3.1.2 Dolby Atmos-soundbar heeft een draadloze subwoofer en levert meeslepend geluid van gebruikers' favoriete streamingdiensten, tv en games. De TS8132 is door de geluidsexperts van EISA uitgeroepen tot de "Best Buy Soundbar 2021-2022".

TCL Soundbar TS8132 biedt een meeslepende ervaring op alle fronten

Met TCL's Soundbar TS8132 kunnen gebruikers Dolby Atmos ervaren met een nieuwe dimensie, ondersteund door een 3.1.2-kanaals setup die meeslepende geluidsbreedte en -hoogte levert. Niet alleen de prestaties zal de consument verbazen, maar ook het verrassend slanke ontwerp en de compacte maar krachtige subwoofer.

De TS8132 biedt niet alleen geweldige meeslepende film- en tv-ervaringen, maar wordt ook snel de audio-hub in de woonkamer dankzij de ingebouwde Chromecast (compatibel met Apple AirPlay, Hey Google en Alexa) die verbinding maakt met alle populaire audio-ecosystemen. Het ondersteunt ook HDMI met eARC om verbinding te maken met de TV met ondersteuning van alle audio-formaten en Dolby Vision compatibele 4K pass-thru.

De EISA jury zegt over de soundbar: "Via een fysieke driver array met een speciaal centre channel en twin upfiring units, plus een draadloze subwoofer, creëert TCL's betaalbare soundbar systeem een indrukwekkend 3.1.2-kanaals geluid vanuit een discreet ontwerp. De TS8132 is bij uitstek geschikt voor een TV-gebaseerde opstelling en de dialoogverwerking, effectscheiding en detaillering zijn sterke punten, net als het gevoel van schaalvergroting dat de diepe bastonen met zich meebrengt. Native Dolby Atmos-weergave wordt ondersteund en stereomateriaal kan worden geüpmixt via de surroundmodus van de soundbar. De specificaties zijn ook passend voor een duurder model - dual HDMI-poorten, USB en optische digitale audio maken het gemakkelijk om een reeks bronnen aan te sluiten, terwijl Chromecast (met Google Assistant stembediening), Apple AirPlay en Bluetooth zorgen voor veel draadloze mogelijkheden", aldus de EISA juryleden.

"In de TS8132 weerspiegelen we onze beste prestaties op het gebied van productontwikkeling van de bekroonde 55C728 TV. Het biedt meeslepend geluid dat beschikbaar is voor iedereen via streamingdiensten, tv-programma's en gameconsoles. Meeslepend geluid is Dolby Atmos. Onze samenwerking met Dolby en 3 front- en 2 up-firing-kanalen levert een surroundgeluid puur en alleen vanaf de soundbar, er zijn geen extra luidsprekers of kabels meer nodig. Met de audio streamingdiensten zoals Spotify, Tidal,... kan de consument via de smartphone muziek streamen naar de TS8132 en de deze in Hi-Fi kwaliteit ervaren. Elke bron kan worden geconverteerd naar 3D meeslepend geluid. Kortom, een soundbar is niet langer alleen voor een beter TV-geluid, maar dient ook als betere streaming Hi-Fi luidspreker", aldus Marek Maciejewski, Product Development Director Europe.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TCL
TCL Electronics (1070.HK) is een van de snelst groeiende bedrijven voor consumentenelektronica en een van de meest toonaangevende producenten van televisies en mobiele devices (TCL Communication is een volledige dochteronderneming van TCL Electronics). TCL is gespecialiseerd in research, development en productie van consumentenelektronica, variërend van tv’s en mobiele telefoons tot aan audioapparatuur en smart-home-producten. Deze zijn onderdeel van zijn ‘AI x IoT’-strategie.
Meer over TCL
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.