Signicat neemt Litouwse ondertekenspecialist Dokobit over

Dokobit is op dit gebied marktleider in de Baltische staten en IJsland

| Signicat | 2 min | 30 augustus 2021 9:23
Afbeelding: Asger Hattel, CEO van Signicat (l.) en Gintas Balčiūnas, CEO van Dokobit (r.) | Copyright: Signicat
Identityexpert Signicat kondigt de overname aan van Dokobit, een Litouws bedrijf gespecialiseerd in digitale ondertekening. Dokobit is op dit gebied marktleider in de Baltische staten en IJsland. Net als Signicat is het een Qualified Trust Service Provider (QTSP), opgenomen in de EU Trust List. Deze certificering biedt het hoogste niveau van zekerheid over elektronische handtekeningen.

Signicat behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Europa, zo blijkt uit een ranglijst van de Financial Times. De omzet steeg van 24 miljoen euro in 2019 naar 42 miljoen in 2020. Signicat nam eerder dit jaar al twee bedrijven over: het Noorse Encap Security en het Spaanse ElectronicIDentification (eID). Met de overname van het Litouwse Dokobit, opgericht in 2008, verstevigt het bedrijf zijn leidende positie op de Europese RegTech-markt verder.

Door de overname kan Signicat zijn klanten een nog completer pakket aan oplossingen bieden voor de gehele levenscyclus van digitaal ondertekende documenten. Dokobit levert een breed scala aan oplossingen voor onder meer digitale ondertekening en authenticatie. Het is een eIDAS-gecertificeerde QTSP voor digitale handtekeningen en validatie van elektronische zegels.

Samen Europa veroveren

“Dokobit en Signicat zijn een uitstekende match, zowel qua organisatiecultuur als qua zakelijke doelstellingen en technologie”, zegt Asger Hattel, CEO van Signicat. “Met Dokobit kunnen we een snel groeiend en veelbelovend deel van de Europese markt voor digitale ondertekening aanboren. Daarnaast versterken we ons bedrijf met exceptionele talenten en technologieën. Zo zetten we een belangrijke stap in de constante ontwikkeling van onze waardepropositie voor Europese klanten.”

“Om competitief te blijven in deze snel groeiende markt is het essentieel om snel te handelen”, aldus Gintas Bal?i?nas, CEO van Dokobit. “Een korte time-to-market is een van de belangrijkste factoren voor zakelijk succes en het binnenhalen van nieuwe klanten. Ons doel is altijd geweest om Europa te veroveren. Samen met Signicat gaat dat veel sneller. Door gebruik te maken van Signicat’s tools voor elektronische identificatie kunnen wij ons focussen op innovatie en de ontwikkeling van oplossingen voor elektronische ondertekening.”

Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt. De deal is afgerond met juridische ondersteuning van de advocatenkantoren Wikborg Rein, Sorainen en Ellex.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Signicat
Signicat is een baanbrekende, pan-Europees digital identity service provider, met een ongeëvenaarde staat van dienst in 's werelds meest geavanceerde digitale identiteitsmarkten. Het Digital Identity Platform bevat het meest uitgebreide portfolio van identiteitsverificatie- en authenticatiesystemen ter wereld, allemaal toegankelijk via één integratiepunt. Het platform ondersteunt de volledige digitale klantreis, van herkenning en onboarding, via login en consent, tot het vastleggen van zakelijke afspraken die de tand des tijds doorstaan.
Meer over Signicat
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.