Step into the future!

JOGO lanceert campagne op Kickstarter

| JOGO | 3 min | 31 augustus 2021 9:12
Gewaardeerd
Afbeelding: Het JOGO management team | Copyright: JOGO
Het lange wachten is voorbij: de JOGO sensoren zijn nu nu uit op Kickstarter. De Nederlandse startup staat op het punt om talentontwikkeling in het voetbal veranderen. Via de step into the future campagne kunnen backers de slimme sensoren verkrijgen, die het mogelijk maken voor jeugdspelers om te trainen als profs - door middel van een breed scala aan betrouwbare gegevens om het niveau van spelers een boost te geven.

‘Step into the future' campagne

JOGO's Kickstarter campagne is een woordspeling, de sensoren plaatst men in de binnenzool, die vervolgens in de schoenen verdwijnt, waardoor het letterlijk een ‘step into the future’ wordt. "De gebruiksvriendelijke inzool sensoren maken het mogelijk om op baanbrekende niveaus allerlei gegevens van spelers in te zien: sprintsnelheid, acceleratie, deceleratie, tweebenigheid, balbezit, schotkracht en nog veel meer", legt David Dwinger, CEO en oprichter van JOGO, uit. "Dit draagt bij aan een gedetailleerder inzicht in de ontwikkelingscurve en verbeterpunten van een speler, sleutelelementen voor een succesvolle toekomst binnen het voetbal. Ons doel is om jeugdspelers de juiste tools te geven om een professioneel niveau te bereiken."

De waterdichte en frictieloze sensoren meten meer dan 200 datapunten, 1000 keer per seconde, en kunnen gebruikt worden in alle weersomstandigheden, tijdens trainingen en wedstrijden. JOGO sensoren zijn daarin uniek, het is de enige ‘wearable’ die voldoet aan de FIFA regels voor gebruik tijdens officiële wedstrijden. “Het heeft een jaar geduurd om de JOGO sensoren tot een robuust, gebruiksvriendelijk product te ontwikkelen, en nu zijn we klaar om ze met de wereld te delen!", vervolgd Dwinger. "Kickstarter is een geweldige platform om onze sensoren en missie onder de aandacht te brengen van de voetbal gemeenschap en zo gezamenlijk het product verder te ontwikkelen.”

De kloof dichten

Vanaf de eerste dag draagt JOGO, via het talent ontwikkelingsplatform, bij aan het dichten van de kloof tussen prof- en amateurvoetbal door objectieve gegevens toe te voegen aan de bestaande structuren. Met de introductie van de geavanceerde JOGO sensoren wordt die kloof nog kleiner. De inzool sensoren maken het mogelijk om nog gedetailleerder de prestaties van een speler te meten, analyseren en verbeteren.

Door de inzool sensoren via Bluetooth aan de JOGO app te koppelen, geeft de slimme app gebruikers, clubs en trainers diepgaande gegevens en waardevolle inzichten in de ontwikkeling van een speler. De JOGO app maakt gebruik van een ‘artificial intelligence data engine’ om prestaties tijdens trainingen en wedstrijden te analyseren, te evalueren en te vertalen naar persoonlijke verbeterpunten. Individuele prestaties van spelers kunnen worden vergeleken met benchmark statistieken voor verschillende leeftijdscategorieën, posities, teams en andere spelers. Clubs en coaches kunnen deze tool gebruiken om persoonlijke groei te maximaliseren en SMART-doelen te stellen op basis van wereldwijde normen.

Product-market fit

De aanstaande financieringsronde is niet de grootste drijfveer voor de step into the future campagne. Het project dient als bevestiging van de product-market fit over de landsgrenzen heen - te beginnen met de Amerikaanse markt, een belangrijke markt voor elke tech startup die in de lift zit. "We weten dat we een winnend product hebben waar mensen voor willen betalen", zegt Laura Du Ry, Hoofd Marketing van JOGO en ex-profvoetballer (Ajax, Nederlands elftal). "We willen dit bewijzen door onze sensoren naar Kickstarter te brengen, rechtstreeks naar een platform waar de Amerikaanse consument goed vertegenwoordigd is.

De vooruitzichten zijn gunstig. De onlangs gelanceerde promovideo voor de step into the future campagne is zeer goed ontvangen. "We zijn overweldigd door alle positieve reacties, en niet alleen binnen de sportwereld. Het laat zien dat we op de goede weg zijn om de toekomst van het voetbal te veranderen.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over JOGO
Samen zorgen we voor een revolutie in de voetbalwereld en helpen we jeugdspelers hun volledige potentieel te bereiken. Bij JOGO houden we van voetbal en techniek. Dus waarom zou je ze niet combineren? Door data science, AI en machine learning (ML) samen te brengen met de ontwikkeling van jongeren, wordt onze favoriete sport nog beter. JOGO maakt het ontdekken en optimaliseren van de beste talenten tot een makkelijk doel.
Meer over JOGO
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.