EVBox Group en Boelens de Gruyter schenken 18 laadpunten aan technische scholen

Donatie voor educatieve doeleinden

| EVBox | 2 min | 31 augustus 2021 10:48
Afbeelding: Maxime van Gelder, Business Development Manager Benelux bij EVBox en oud-leerling, overhandigde de laadstations aan Sietske Roos, technator en docent Nederlands op het Keizer Karel College in Amstelveen | Copyright: EVBox
In Nederland en meerdere West-Europese landen is er steeds meer vraag naar technisch geschoold personeel, van lassers en bouwmonteurs tot architecten en elektriciens. Onder andere door de energietransitie komen de technische sectoren in Nederland tienduizenden geschoolde mensen tekort. Op het ROC van Amsterdam en het Keizer Karel College (KKC) in Amstelveen ligt de focus op techniek en komen jongeren daar al vroeg mee in aanraking.

Jongeren opleiden voor een elektrische toekomst

Het ROC, MBO College Westpoort, heeft een aparte tak Mobiliteitstechniek waar de leerlingen fysiek in aanraking komen met allerlei technologieën, waaronder ook autotechniek. Het KKC is een middelbare school met een zogeheten technasium, een praktijkgerichte havo- of vwo-opleiding. Werken met laadstations is een primeur voor zowel de leerlingen als de leraren op beide vakscholen. Deze eerste kennismaking met laadinfrastructuur bereidt de leerlingen voor op een elektrische toekomst.

Het tekort aan goed geschoold technisch personeel ontgaat Laadpunt Nederland, installatiepartner van EVBox, evenmin. Ze zijn op zoek naar meerdere monteurs en bieden daarnaast stages aan om de overstap naar de arbeidsmarkt te versoepelen en zodoende meer technisch georiënteerde scholieren te werven.

image
Afbeelding 1: Installateurs van Laadpunt Nederland leverden de EVBox BusinessLine-laadpalen bij de scholen.

Laadstations een tweede leven geven

Boelens de Gruyter is een vastgoedonderneming waar het bedenken van efficiënte oplossingen voor duurzaam (her)gebruik een belangrijke rol speelt. Vanwege de herontwikkeling van het gebouw aan de Nachtwachtlaan 20 in Amsterdam gaf Boelens de Gruyter de opdracht voor het verwijderen van de laadstations op locatie.

De laadstations zijn nog volledig functioneel, maar omdat het hele gebied opnieuw wordt ontwikkeld, moesten deze plaatsmaken. Als gevolg van de technologische ontwikkelingen in de afgelopen jaren is ervoor gekozen deze stations na de realisatie van het project te vervangen door een nieuwere generatie laders. Als instrument in het onderwijs krijgen deze stations nu een tweede leven. Laadpunt Nederland demonteerde de laadstations en leverde die vervolgens bij beide technische scholen.

Het KKC nam 5 laadstations met 10 laadpunten in ontvangst. Het ROC kreeg 4 laadstations met 8 laadpunten toebedeeld. Beide scholen verheugen zich op het aankomende schooljaar waar de leerlingen voor het eerst kennis kunnen maken met deze nieuwe technologie en hun toekomst.

image
Afbeelding 2: Maxime van Gelder, Business Development Manager Benelux bij EVBox, overhandigde de laadstations aan Rob Klerk, docent elektrotechniek van het ROC in Amsterdam.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EVBox
EVBox Group is opgericht in 2010 en versnelt sindsdien de adoptie van elektrisch vervoer door het bieden van alles-in-één-laadoplossingen aan bedrijven en particulieren wereldwijd. EVBox Group maakt elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk met een uitgebreid aanbod aan commerciële laadstations en (ultra)snelladers van EVBox tot schaalbare, open source laadbeheersoftware van Everon.

Als dochteronderneming van ENGIE, loopt EVBox Group voorop in onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve laadtechnologieën in meerdere laboratoria en fabrieken door heel Europa en Noord-Amerika. Vanuit kantoren in onder andere Parijs, Chicago en Amsterdam, werkt EVBox Group voortdurend aan een schonere toekomst voor ons vervoer.
Meer over EVBox
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.