F5 zet zwaarder in op open source

Nieuwe initiatieven voor de NGINX-community

| F5 Networks | 3 min | 31 augustus 2021 10:56
Copyright: F5 Networks
F5 introduceert nieuwe producten en diensten, die de cruciale rol van open source technologie in het aansturen van moderne digitale oplossingen verder ondersteunen. Om de oplevering van apps te versnellen, gaat F5 open source versies introduceren van vooraanstaande beheeroplossingen en een reference-architectuur op basis van open source. Daarnaast gaat het bedrijf een actieve rol spelen in het Kubernetes Ingress-project en sluit het zich aan bij de Gateway API-community.

Rob Whiteley, vice president en general manager van de NGINX Product Group bij F5: "We voeren het innovatietempo op en zetten ons in voor klanten en de open source-gemeenschap om hen te helpen moderne applicatie-architecturen effectiever te schalen en te beheren."

De toezeggingen die tijdens Sprint 2.0 werden aangekondigd, hebben betrekking op drie belangrijke gebieden. Als eerste is F5 van plan om samen te werken met de community op GitHub voor het bouwen van nieuwe open source projecten op een transparante manier met issue tracking, release notes en documentatie om innovatie te versnellen.

Daarnaast stimuleert F5 innovatie op het gebied van data, management en control. Van oudsher richtte NGINX zicht op de data-plane. F5 gaat nu gratis en open source NGINX control-plane technologieën aanbieden, en introduceert nieuwe mogelijkheden voor de management-plane en workflow-mogelijkheden.

Ten slotte komen er commerciële versies van alle open source NGINX-producten. Om applicaties op schaal te ondersteunen, komen deze beschikbaar met extra mogelijkheden op het gebied van security, governance, monitoring en management. F5 zal duidelijk definiëren wat er in open source en wat er in het commerciële aanbod zit, zodat klanten kunnen kiezen wat het beste bij hen past.

Samenwerken aan de toekomst van Kubernetes

F5 ondersteunt al langer Kubernetes, en treedt nu ook officieel toe tot de Kubernetes-community en neemt actief deel aan het Kubernetes Ingress-project dat is opgericht door Alejandro de Brito Fontes. Het bedrijf zal specifiek middelen inbrengen en het project formeel adopteren binnen de organisatie.

Whiteley: "We streven ernaar de grootste bijdrager aan dit project te zijn, omdat we ervoor willen zorgen dat gebruikers er zeker van kunnen zijn dat toekomstige versies van Kubernetes kunnen blijven vertrouwen op NGINX."

F5 stapt ook in de Gateway API-community en zet de bestaande kennis en kunde in om de standaard te helpen evolueren. F5 wil een eigen gateway controller op basis van NGINX implementeren om ervoor te zorgen dat NGINX en Kubernetes ook in de toekomst nauw op elkaar blijven aansluiten.

Om innovatie te versnellen, gaat het bedrijf ook een werkende microservices-gebaseerde applicatie creëren die ontwikkelteams in enkele minuten aan de praat kunnen krijgen. Het nieuwe framework heeft een modulaire aanpak met een code repository, CI/CD tools, automation, networking, login, security, monitoring en meer - allemaal vooraf geïntegreerd zodat ontwikkelaars snel aan de slag kunnen. F5 zal dit project blijven verbeteren met meer keuze in verschillende modules, en vraagt de open source community om mee te helpen deze reference-architectuur tot leven te brengen. Het nieuwe project is nu toegankelijk op GitHub.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over F5 Networks
F5 (NASDAQ: FFIV) geeft ‘s werelds grootste bedrijven, service providers, overheden en consumentenmerken de gelegenheid om elke app, waar dan ook, veilig aan te bieden aan de gebruikers. F5 levert cloud en security applicatieservices die organisaties in staat stelt een infrastructuur te kiezen die het beste bij hen past, zonder concessies te doen op snelheid en controle.
Meer over F5 Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.