Databricks haalt nieuwe investering op van $1,6 miljard, zet vol in op data lakehouse

Nieuwe bedrijfswaardering van $38 miljard weerspiegelt acceptatie van lakehouse als data- en AI-architectuur van de toekomst

| Databricks | 4 min | 31 augustus 2021 16:24
Afbeelding: Ali Ghodsi, mede-oprichter en CEO van Databricks
Databricks kondigt vandaag een nieuwe financieringsronde aan van 1,6 miljard dollar om de verdere innovatie en ingebruikname van de data lakehouse-architectuur te versnellen, waarvan de populariteit binnen datagedreven organisaties in snel tempo groeit. De Series H-financiering, geleid door Counterpoint Global (Morgan Stanley), resulteert in een bedrijfswaardering van $38 miljard. Naast Counterpoint Global sluiten andere nieuwe investeerders aan, waaronder Baillie Gifford, ClearBridge Investments en UC Investments (Office of the Chief Investment Officer of the Regents of the University of California). Bestaande investeerders die deelnemen aan de ronde zijn onder meer Andreessen Horowitz, fondsen en accounts in beheer bij BlackRock, Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments), Coatue Management, Fidelity Management & Research, Franklin Templeton, GIC, Greenoaks, Octahedron Capital, fondsen en accounts in beheer bij T. Rowe Price Associates, Inc., Tiger Global Management en Whale Rock Capital Management.

Als 's werelds eerste lakehouse platform in de cloud is Databricks een pionier op het gebied van een open en uniforme architectuur voor data en AI, die de betrouwbaarheid, governance en performance van een datawarehouse rechtstreeks naar de data lakes brengt waar de meeste organisaties al hun data in opslaan. Databricks-klanten zijn hierdoor niet meer gedwongen data uit hun data lake te verplaatsen tussen verschillende losgekoppelde legacy-systemen voor verschillende use cases. In plaats daarvan bouwen zij lakehouses op AWS, Microsoft Azure en Google Cloud om alle data- en analyticswerkzaamheden te ondersteunen op één enkel platform. Daardoor zijn ze in staat om een complexe architectuur te vermijden, infrastructuurkosten aanzienlijk te verlagen, de productiviteit van datateams te verhogen en sneller te innoveren.

Momenteel maken honderden toonaangevende organisaties over de hele wereld gebruik van het Databricks Lakehouse Platform

“Al 144 jaar lang verandert AT&T de manier waarop mensen leven, werken en plezier maken”, zegt Andy Markus, Chief Data Officer bij AT&T. “Ter ondersteuning van ons doel om nieuwe en prikkelende klantervaringen te creëren die mensen verbinden met wie en wat ze leuk vinden, moderniseren wij ons data-ecosysteem en migreren deze naar de cloud. Dit betekent dat petabytes aan data naar de cloud worden verplaatst. We maken in de cloud gebruik van Databricks’ Data Lakehouse om de meest fijnmazige data te verwerken en om realtime data pipelines op te zetten ter ondersteuning van cruciale AI- en ML-applicaties.”

Na deze ronde heeft Databricks in totaal bijna $3,5 miljard aan financiering opgehaald, welke zal worden gebruikt om de voorsprong van het bedrijf in de enorme en snelgroeiende data lakehouse-markt te vergroten. Op basis van de pilaren van open standaarden, de cloud en de evolutie van machine learning-toepassingen, is het bedrijf van plan zijn voorsprong uit te bouwen door te investeren in innovaties die AI verder versimpelen, keuzemogelijkheden en flexibiliteit behouden in alle belangrijke public clouds en het lakehouse neer te zetten als de moderne vervanging van het legacy datawarehouse.

Daarnaast zal het bedrijf onder leiding van de nieuwe President of Global Field Operations Andy Kofoid (voorheen van Salesforce) investeren om de ingebruikname van het Databricks Lakehouse Platform wereldwijd te versnellen. Dit zal Databricks doen door nieuwe markten te betreden, zijn partner ecosysteem verder uit te breiden en te ondersteunen en een breed aanbod aan branchespecifieke oplossingen te ontwikkelen.

"Deze nieuwe investering weerspiegelt de snelle acceptatie van en ongelooflijke klantvraag naar het Databricks Lakehouse Platform en onderstreept het vertrouwen van de markt en investeerders in onze visie - dat het lakehouse de data-architectuur van de toekomst is", zegt Ali Ghodsi, mede-oprichter en CEO van Databricks. "Dit markeert een spannend nieuw hoofdstuk dat ons in staat stelt om ons innovatietempo te versnellen en verder te investeren in het succes van datagedreven organisaties op hun weg naar het lakehouse."

"We zijn ongelooflijk blij om samen te werken met het topteam van Databricks, wiens Lakehouse Platform analytics opnieuw uitvindt en de snelheid en schaal biedt die klanten vandaag de dag nodig hebben. We geloven dat het bedrijf goed gepositioneerd is om het platform van keuze te worden voor vooruitstrevende ondernemingen die waardevolle data willen omzetten in strategische bedrijfsinzichten", aldus Dennis Lynch, hoofd van Counterpoint Global.

"Databricks is een uitstekend voorbeeld van de innovatie en de pioniersgeest die heerst in de University of California en we zijn verheugd om de volgende fase te ondersteunen van deze razendsnelle reis, die voor het eerst in Berkeley werd gestart", zegt Jagdeep Singh Bachher, Chief Investment Officer van de UC Regents for UC Investments. "Deze investering geeft blijk van de buitengewone kans die we zien voor Databricks om de toekomst van data en AI vorm te geven met de ontwikkeling van de data lakehouse-categorie. We kijken ernaar uit om samen te werken met het team van Databricks om tienduizenden toekomstige UC-studenten te laten opbloeien tot de volgende generatie van innovators"

Andere bestaande en nieuwe investeerders die aan deze financieringsronde hebben deelgenomen, zijn onder meer: Alta Park Capital, een verzameling BNY Mellon-fondsen, Discovery Capital, Dragoneer Investment Group, Flucas Ventures, Gaingels, Geodesic, Green Bay Ventures, the House Fund, Insight Partners en New Enterprise Associates.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Databricks
De missie van Databricks is datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Als marktleider in Unified Data Analytics helpt Databricks organisaties hun data gebruiksklaar voor analytics te maken, bedrijfsbeslissingen op basis van data te maken, en machine learning te implementeren om de concurrentie voor te blijven. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van populaire open sourceprojecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake en MLflow.
Meer over Databricks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.