Western Digital herontwikkelt harde schijf en zet nieuwe mijlpaal in schrijfdichtheid

Optimalisatie van HDD- en flash-mogelijkheden om snel toenemende vraag naar data-opslag aan te kunnen

| Western Digital | 3 min | 1 september 2021 9:03
Copyright: Western Digital
Western Digital Corp. introduceert een nieuwe op flash gebaseerde drive-architectuur die de grenzen van opslag verlegt. De nieuwe storage-architectuur met OptiNAND-technologie optimaliseert en integreert HDD's met iNAND embedded flash drives. Dit geeft klanten - zoals grote cloudbedrijven en service providers, bedrijven in videobewaking en NAS-leveranciers - een oplossing om te voldoen aan de exponentiële groei in datacreatie. De nieuwe architectuur levert de capaciteit, prestaties en betrouwbaarheid die nodig zijn om nu en in de toekomst grote hoeveelheden data op de juiste manier op te slaan.

Door gebruik te maken van vooroplopende, nieuwe technologieën, zoals triple-stage actuator (TSA) en HelioSeal, leveren de eerste producten met de nieuwe architectuur een nog niet vertoonde 2,2 TB per schijf (platter), waarmee de capaciteit op beproefde ePMR-technologie wordt vergroot. Western Digital heeft hiermee een nieuwe mijlpaal in de markt bereikt. Het bedrijf heeft inmiddels 20TB ePMR-flashdrives met negen schijven en OptiNAND-technologie geleverd aan de eerste klanten.

“Door de toename van AI, ML, blockchain, IoT en sensortechnologie zijn er nieuwe opslaginnovaties nodig om de huidige datagroei op te slaan en te beschermen, vooral op grote schaal”, zegt Ed Burns, research director voor harde schijven bij IDC. “Met een lange geschiedenis van innovaties op gebied van harde schijven en als enige producent van zowel flash als HDD's heeft Western Digital de kennis om de schrijfdichtheid van ePMR-schijven voor toekomstige generaties te vergroten. Dit stelt klanten in staat om te voldoen aan de almaar toenemende eisen die de digitale economie stelt.”


Afbeelding 1: Een OptiNAND 20TB schijf

OptiNAND-technologie

In tegenstelling tot een hybride schijf, waarbij flash wordt gebruikt om gebruikersdata op te slaan, vormt de nieuwe architectuur een doorbraak in opslag waarbij opslagmogelijkheden op verschillende manieren worden verbeterd. Door verticaal geïntegreerde iNAND en SoC-innovaties op zowel de HDD als iNAND toe te voegen aan de HDD's, leveren de flash-schijven van Western Digital verbeterde capaciteit, prestaties en betrouwbaarheid.

Belangrijke punten zijn onder meer:
  • Capaciteit: De schijf werkt slimmer, met verbeterde firmware-algoritmen die profiteren van uitgebreide metadata die naar de iNAND zijn overgebracht, waardoor meer tracks per inch (TPI) mogelijk zijn. Dat heeft een grotere schrijfdichtheid als gevolg.
  • Prestaties: De drive is verbeterd met gepatenteerde optimalisaties om firmware aan te sturen die minder adjacent track interference (ATI) vernieuwingen vereist en de behoefte aan schrijfcache-flushes in schrijfcache-enabled modus vermindert.
  • Betrouwbaarheid: In het geval van een noodstop waarbij de stroom uitvalt, worden tot 50 keer meer klantgegevens bewaard. Dankzij Western Digital’s verticale integratie van toelevering, ontwikkeling, ontwerp, testen en kwalificatie van flash-enhanced drives, kunnen klanten rekenen op een zeer betrouwbare schijf.
Een tech-briefing is hier te downloaden (PDF).

Beschikbaarheid

De nieuwe flash-enhanced schijfarchitectuur met OptiNAND-technologie komt beschikbaar in verschillende drives en storage platforms van het bedrijf. Het dient ook als basis voor toekomstige ontwerpen en innovaties, met verdere vooruitgang op het gebied van intelligentie, betrouwbaarheid en capaciteit. Het bedrijf kondigt later dit jaar marktspecifieke, speciaal gebouwde producten aan.

“We hebben een geweldige ontwikkeling van HDD-innovatie achter de rug. In 2013 zetten we de markt op z’n kop met HelioSeal; in 2019 waren we de eerste die energie-ondersteunde HDD's in groten getale verscheepten, en nu lopen we weer voorop met OptiNAND-technologie”, zegt Siva Sivaram, president of Global Technology and Strategy bij Western Digital. “Deze architectuur ondersteunt onze roadmap voor HDD-technologie voor meerdere generaties. We verwachten dat een ePMR HDD met OptiNAND in de tweede helft van het decennium 50 TB zal bereiken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Western Digital
Western Digital creëert omgevingen waarin data kan aarden. Als leider in data-infrastructuur stimuleert het bedrijf de innovatie die nodig is om klanten te helpen bij het vastleggen, behouden, benaderen en transformeren van een steeds groter wordende diversiteit aan data. Overal waar data leeft, van geavanceerde datacenters tot mobiele sensoren op persoonlijke apparaten, faciliteren hun leidende oplossingen de mogelijkheden van data. De gegevensgerichte oplossingen bestaan uit de Western Digital-, G-Technology-, SanDisk- en WD-merken.
Meer over Western Digital
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.