Wereldwijd IT-consultancybedrijf Xebia neemt Google Cloud Premier Partner g-company over

En versterkt daarmee zijn positie als toonaangevende Google Cloud Partner

| Xebia | 2 min | 1 september 2021 9:43
Xebia neemt g-company over en versterkt zijn positie als toonaangevende Google Cloud Partner.

Met de overname van g-company vergroot Xebia zijn GCP-capaciteit en breidt het zijn dienstverlening uit met oplossingen als Google Workspace, waardoor het digitale transformaties nog beter kan faciliteren.

In 2007, toen Google zijn eerste zakelijke oplossing introduceerde, startte David Saris g-company. Als eerste partner van Google in Noord-Europa is g-company met de IT-multinational meegegroeid tot een bedrijf met ruim 70 medewerkers in Maleisië, België en Nederland. In samenwerking met Google, Salesforce, Freshworks, monday.com en andere web-based oplossingen biedt g-company applicatieontwikkeling, data, machine learning, moderne infrastructuur en online werkplekdiensten aan bedrijven over de hele wereld.

Xebia is een snelgroeiend IT-consultancybedrijf; een verzameling merken die elk een digitaal domein beslaan, zoals cloud, data, AI, Agile, DevOps en software consulting. Xebia heeft als doel om wereldwijd een toonaangevende speler te zijn op het gebied van training en consultancy, inclusief Google Cloud en Workspace. Met g-company kan Xebia groeien door extra diensten toe te voegen aan zijn one-stop-shop voor bedrijven over de hele wereld.

"Ik ben erg trots op wat we de afgelopen veertien jaar hebben bereikt, maar wat mij betreft komt de grootste groei nog. Er moeten nog zoveel workloads naar de cloud. Google is daar een belangrijke speler in, maar ik geloof in keuzevrijheid. Met Xebia kunnen we onze klanten dat echt bieden", aldus David Saris, Founder & CEO van g-company.

"Net als Xebia geloven wij in focus. Met zoveel expertise kunnen we onze klanten nu een one-stop-shop-ervaring bieden. Van cloud engineering en managed services tot machine learning, multi-cloud, data en AI, cloud-native software development en security", aldus Lennart Benoot, Managing Partner van g-company.

"Xebia wil het organisaties zo makkelijk mogelijk maken om alles uit de zakelijke producten van Google te halen. Als Premier Google Cloud partner werken we nauw samen met diverse Google-productspecialisten. g-company biedt een team van ervaren specialisten en voegt diepgaande kennis van en ervaring met Google Workspace, Salesforce, Freshworks, monday.com en Lumapps toe aan ons portfolio", aldus Andrew de la Haije, CEO van Xebia.

Na de acquisitie behouden g-company en Xebia hun status als Google Cloud Premier Partner en Authorized Google Cloud Training Partner, plus een gedeelde Infrastructure en Workspace Competency. g-company blijft actief onder zijn eigen label en het bestaande management onder leiding van David Saris en Lennart Benoot. De overname zal worden aangeduid door "proudly part of Xebia" toe te voegen aan het bedrijfslogo.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Xebia
Xebia, de snelgroeiende digitale leider, geeft al meer dan 20 jaar hoogwaardig advies aan bedrijven wereldwijd bij hun digitale transformatie en levert diensten en oplossingen op het gebied van cloud, data, kunstmatige intelligentie, DevOps- en software. Xebia heeft met succes verschillende merken gelanceerd (Xebia, GoDataDriven, Binx, Xpirit, Qxperts, Appcino, Stackstate, Instruqt, Xebia Academy) en blijft uitbreiden met een 'buy and build'-strategie: samenwerken met thought leaders om samen meer voet aan de grond te krijgen in de digitale ruimte. Xebia helpt de 250 grootste bedrijven ter wereld met het omarmen van innovatie, het toepassen van de nieuwste technologieën, en het implementeren van de meest succesvolle businessmodellen. Naast hoogwaardig advies levert Xebia ook geavanceerde tools en trainingen die moderne bedrijven nodig hebben om beter, slimmer en sneller te kunnen werken.
Meer over Xebia
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.