Omgevingsdienst IJmond stapt over op elektrisch rijden met WEBFLEET

‘Doordat we de rittenbehoefte goed kunnen matchen met de real-time batterijstatus van de auto verloopt het wagenparkbeheer veel efficiënter’

| Webfleet Solutions | 2 min | 1 september 2021 9:52
Gewaardeerd
Copyright: Webfleet Solutions
Webfleet Solutions, een van 's werelds grootste leveranciers van telematica en dochterbedrijf van Bridgestone, is een samenwerking aangegaan met Omgevingsdienst IJmond, waardoor de dienst het nieuwe elektrische wagenpark efficiënter kan beheren en real time inzicht heeft in het gebruik en de status van de voertuigen.

Omgevingsdienst IJmond voert samen met vijftien gemeenten en de provincie Noord-Holland taken uit op het gebied van milieu en duurzaamheid. Het team van 120 medewerkers voorziet bedrijven en inwoners van ondersteuning en advies op het gebied van milieuvergunningen en duurzaamheid, maar is ook verantwoordelijk voor toezicht en handhaving. Omgevingsdienst IJmond hecht veel belang aan milieuvriendelijke toepassingen. Het overstappen van voertuigen die op aardgas rijden naar elektrische auto’s sluit hier naadloos op aan.

Vanuit de kantoren in Beverwijk en Wormer rijden adviseurs en toezichthouders dagelijks naar bedrijven, instellingen en particulieren. Rick Sinkeldam, facilitair medewerker bij Omgevingsdienst IJmond: “Elektrische auto’s hebben een relatief beperkte actieradius en onze collega’s mogen daar natuurlijk geen hinder van ondervinden. Dus zocht ik een oplossing die garandeert dat de auto altijd op de bestemming aankomt, maar ook inzicht in het gebruik en de mogelijkheid van rittenrapportages biedt. Onze partner On-Route adviseerde ons WEBFLEET, de mobility oplossing van Webfleet Solutions.”

Omgevingsdienst IJmond gebruikt een gecombineerde oplossing. WEBFLEET biedt relevante data over onder meer de batterijstatus, actieradius, locatie en beschikbaarheid. De oplossing wordt beheerd door On-Route en is geïntegreerd met mobiliteitsapp van Vecore, waarmee de auto’s gereserveerd, geopend en afgesloten worden. “Dankzij deze oplossing kunnen we eenvoudig rittenregistraties bijhouden volgens de eisen van de fiscus. Ook is het handig dat we zien hoe er met de auto wordt omgegaan. Als een collega de auto flink op zijn staart trapt, is de batterij snel leeg. Wij kunnen dus ook aansturen op verantwoord rijgedrag”, vertelt Sinkeldam.

Dankzij de oplossing van Webfleet Solutions en de app van Vecore werkt Omgevingsdienst IJmond binnenkort met een slimme, digitale omgeving. “Onze teamleden kunnen straks een auto reserveren via de app. Dat gebeurt dan niet meer op kenteken, maar op basis van de geplande rit. Doordat we de rittenbehoefte goed kunnen matchen met bijvoorbeeld de real-time batterijstatus van de auto verloopt het wagenparkbeheer veel efficiënter. Als fleetbeheerder ben ik zeer enthousiast over deze nieuwe stap en over WEBFLEET, dat ons helpt om duurzaam op weg te gaan én te blijven, ook in de toekomst.”

Bekijk hier de video over de samenwerking.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Webfleet Solutions
Webfleet Solutions is een van ’s werelds grootse aanbieders van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheer, voertuigtelematica en connected cars. WEBFLEET, het paradepaardje onder zijn Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen, wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt voor het verbeteren van de voertuigprestaties, het besparen van brandstof, het ondersteunen van chauffeurs en het verhogen van de efficiëntie van het wagenpark. Webfleet Solutions biedt daarnaast diensten aan voor verzekeraars, leasebedrijven, auto-importeurs en dienstverleners die voorzien in de behoeften van zowel consumenten als zakelijke klanten.
Meer over Webfleet Solutions
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.