North Sea Port kiest voor Unit4 ERP

Unit4 juiste partner in groei- en harmonisatietraject van North Sea Port

| Unit4 | 2 min | 1 september 2021 9:57
Copyright: North Sea Port
North Sea Port, het sinds 1 januari 2018 grensoverschrijdende Nederlands-Vlaamse havenbedrijf (met havens in Vlissingen, Terneuzen en Gent), heeft na een onderhandse aanbesteding gekozen voor de ERP-oplossing van Unit4. North Sea Port was op zoek naar één financieel systeem in plaats van twee verschillende om meer financieel inzicht te verkrijgen. Hierdoor kan het havenbedrijf werken aan de verdere implementatie en optimalisatie van haar groei- en harmonisatieplannen. Na een aanbestedingstraject van drieënhalve maand heeft Unit4 de opdracht gewonnen, onder andere wegens de beste prijs-kwaliteitverhouding van het SaaS-product. De partijen zijn een meerjarig contract aangegaan.

Efficiëntie die bijdraagt aan toekomst ambitie

Unit4 ERP stelt North Sea Port in staat meer eenheid te creëren wat betreft financiën. Dat zorgt voor een snellere afwikkeling van processen, beter budgetbeheer en meer inzicht in de financiële status. Dit alles stelt medewerkers in staat om hun werk beter uit te voeren. Daarnaast zorgt het financiële inzicht voor meer stuurinformatie om de ambitie van groei en harmonisatie te verwezenlijken. Ook profiteert North Sea Port van de flexibiliteit van de ERP-oplossingen: doordat aanpassingen eenvoudig gemaakt zijn, kunnen zij de systemen op iedere individuele situatie aanpassen.

Expertise in Belgisch/Nederlands gecombineerde implementaties

Omdat North Sea Port een Nederlands-Vlaams bedrijf is, was het voor hen van groot belang dat de toekomstige partner ervaring had met grensoverschrijdend werken. Unit4 heeft deze ervaring. Ze zijn goed bekend met zowel de Vlaamse en de Belgische als Nederlandse werkcultuur en beschikken daarnaast over kennis en ervaring wat betreft de wet- en regelgeving binnen beide landen. Tot slot bestaat het verantwoordelijke projectteam vanuit Unit4 uit zowel Nederlanders als Belgen. Unit4 kan North Sea Port op deze manier dus optimaal ondersteunen.

Go-live op 1 december 2021

Op 1 maart jongstleden is Unit4 gestart met de implementatie. Op 1 december 2021 zal het nieuwe systeem volledig geïmplementeerd zijn.

Lode Maris, Managing Director Benelux bij Unit4: “We zijn blij dat we North Sea Port mogen helpen in haar ambitie om te harmoniseren en van daaruit verder te groeien. Unit4 en North Sea Port delen dezelfde can-do-mentaliteit. Ook tijdens de implementatie merken we dit: beide partijen zetten zich volledig in om het optimale resultaat te behalen. We zien onze samenwerking dan ook echt als een partnership en kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Unit4ERP
Over Unit4
De next-generation bedrijfssoftware van Unit4 is de drijvende kracht achter veel van ’s werelds meest mensgerichte middelgrote dienstverleners. Het cloudplatform, ERPx, brengt de mogelijkheden van financieel-, inkoop- en projectmanagement, HR en FP&A samen binnen een geïntegreerd cloudplatform dat voorziet in real-time informatie. De software helpt om het inzicht, de effectiviteit en betrokkenheid van het medewerkers te vergroten. Het ondersteunt snelle en voortdurende veranderingen door maatwerk op schaal te leveren voor elke klant, het biedt de juiste tools om de processen in de gehele organisatie te verenigen en mensen met elkaar te verbinden.
Meer over Unit4
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.