Softwareleverancier Infolearn lanceert uniek HR-concept voor optimale werk-leefbalans

Vierdaagse werkweek met behoud van fulltime salaris, hybride werken en een persoonlijk mobiliteitsplan vormen samen ‘het nieuwe werken’

| Infolearn | 3 min | 1 september 2021 10:18
Gewaardeerd
Copyright: Arina Krasnikova via Pexels
nfolearn B.V., softwareleverancier van een geïntegreerd leerplatform dat een leven lang leren en ontwikkelen centraal zet, lanceert vandaag een nieuw HR-concept voor alle veertig medewerkers in Nederland en België. De IT-werkgever is daarmee een van de eerste organisaties in de Benelux die ‘het nieuwe werken’ praktisch vormgeeft op basis van (internationaal) onderzoek, feedback van medewerkers en lessen op basis van werken tijdens de pandemie. Het nieuwe HR-concept, dat vanaf september 2021 effectief is, omvat drie belangrijke componenten: hybride werken op kantoor, thuis en bij de klant, een persoonlijk mobiliteitsbudget voor alle medewerkers en een vierdaagse werkweek met behoud van fulltime salaris.

Prettige werk-leefbalans voor alle medewerkers

Infolearn heeft het HR-concept ontwikkeld en ingevoerd omdat het sterk gelooft dat de juiste werk-leefbalans zorgt voor werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en aantrekkelijk werkgeverschap.

Rinske Willemsen, Business Operations Manager bij Infolearn: “Gelukkige medewerkers zijn duurzaam inzetbare medewerkers. Uit interne werkgelukonderzoeken van Infolearn bleek dat medewerkers die fulltime werken het een uitdaging vinden om alle ballen hoog te houden. Ze hebben ervaren dat eigen regie over waar en wanneer ze werken zorgt voor rust en balans. Met de invoering van een vierdaagse werkweek geven we hen meer ruimte voor ontspanning, zelfontplooiing of zorgtaken. Een kortere werkweek is iets waar veel bedrijven het over hebben, maar in de praktijk nog weinig ervaring mee is. Infolearn zet daarbij nog een extra stap door een nieuw HR-concept te ontwikkelen dat voor onze organisatie volledig tegemoet komt aan het werken anno 2021. Met ons vernieuwende concept geven we voor alle medewerkers handen en voeten aan ‘het nieuwe werken’".

De 40 medewerkers van de Nijmeegse softwareleverancier hebben vanaf nu recht op:

  1. Vierdaagse werkweek: Werkgeluk staat voorop bij Infolearn en daar hoort een goede werk-leefbalans bij. Medewerkers die fulltime werkten behouden hun salaris, en met de medewerkers die al vier dagen per week werkten is een nieuwe persoonlijke overeenkomst gesloten.
  2. Hybride werken: De afgelopen periode heeft uitgewezen dat hybride werken de weg vooruit is. Het is niet altijd nodig om op locatie af te spreken en vaak is thuiswerken effectiever en handiger dan reizen naar kantoor.
  3. Mobiliteitsregeling: Iedere medewerker heeft unieke mobiliteitsbehoeften en kan daar, als hij of zijd aar recht op heeft op basis van woon-werkafstand en functie, met een reiskostenvergoeding of persoonlijk budget invulling aan geven. Te denken valt aan private lease, (deel)auto, OV-kaart of (elektrische) fiets. Hiermee heeft iedereen de vrijheid om het eigen vervoer op maat te regelen.

Van vijf naar vier dagen werken

De grootste stap binnen het nieuwe concept is de vierdaagse werkweek. Bijna 50 procent van de Infolearn-medewerkers werkt nu nog fulltime. Naast meer werkgeluk, minder verzuim, meer flexibiliteit en het aantrekken van nieuw talent, verwacht Willemsen, op basis van (internationaal) onderzoek, dat medewerkers in vier dagen ook efficiënter en effectiever gaan werken: “We gaan medewerkers helpen en coachen in de stap van vijf naar vier dagen. Zo is er een flink aantal klantafspraken dat online efficiënter kan verlopen, en af en toe vanuit huis werken blijkt voor meer concentratie en daarmee meer effectiviteit te zorgen. Daarnaast zijn we al gestart met de werving en onboarding van nieuwe collega’s om de uren die wegvallen deels op te vangen. Op die manier worden we als organisatie ook flexibeler.”

Ervaringen delen

Met de invoering van dit nieuwe HR-concept laat Infolearn zien dat het een innovatieve en vooruitstrevende IT-werkgever is die de medewerkers op nummer één zet. Het management zal het nieuwe beleid de komende maanden nauwgezet evalueren en de ervaringen delen met andere ondernemers die op zoek zijn naar een concrete invulling van ‘het nieuwe werken’.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Infolearn
Infolearn is een aanbieder van een geïntegreerd leerplatform, ondersteunt organisaties in allerlei sectoren op het gebied van compliance, talentontwikkeling, werkplekleren en eigen regie. Infolearn is al jaren expert in de zorgsector, maar bedient ook diverse
(semi-)overheidsorganisaties alsmede bedrijven in de logistieke sector en zakelijke dienstverlening.
Meer over Infolearn
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.