BUX en Onfido breiden partnerschap uit

Digitale identiteitsverificatie opschalen voor veilige onboarding van gebruikers

| Onfido | 3 min | 1 september 2021 17:38
Afbeelding: Onfido screenshot | Copyright: Onfido
Onfido, de wereldwijde dienstenverlener voor identiteitsverificatie en authenticatie, kondigt vandaag een uitbreiding aan van zijn samenwerking met BUX. Europa's snelst groeiende commissievrije neobroker gaat Onfido's AI-aangedreven identiteitsverificatie oplossing volledig integreren om de snelle groei van de broker te ondersteunen. Onfido's oplossing voor document- en biometrische verificatie stelt BUX in staat om op efficiënte wijze haar gebruikers op afstand veilig te verifiëren. Daarnaast vereenvoudigd het ook de Know Your Customer (KYC) vereisten en het onboardingtraject van BUX.

BUX is een toonaangevende neobroker die beleggen toegankelijk, intuïtief en betaalbaar wil maken. Begin dit jaar heeft BUX 80 miljoen dollar opgehaald om de uitrol van zijn commissievrije beleggingsapp, BUX Zero, in Europa te versnellen. BUX Zero is momenteel beschikbaar in zes landen en innoveert de manier waarop Europeanen grensoverschrijdend beleggen. Omdat het bedrijf snel groeit, had BUX een betrouwbare aanbieder van identiteitsverificatie nodig die efficiënt kan schalen en klanten met de hoogste zekerheid kan verifiëren zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring.

De bekroonde technologie van Onfido helpt het onboardingproces te vereenvoudigen, zodat BUX-klanten hun identiteit binnen enkele minuten veilig en snel kunnen verifiëren. Klanten nemen een foto van hun door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs (ID) en een selfie. Onfido controleert eerst of het identiteitsbewijs echt en niet frauduleus is en vergelijkt het vervolgens met het gezicht van de klant. Dit garandeert dat de persoon die de identiteit voorlegt, de rechtmatige eigenaar van de ID is en fysiek aanwezig is. Op deze manier kunnen BUX klanten overal en altijd worden geverifieerd met een snel en gebruiksvriendelijk onboarding traject.

"We zijn verheugd om BUX te ondersteunen in hun missie om een toegankelijke en intuïtieve digitale beleggingservaring te bieden aan haar klanten," zegt Michael van Gestel, Global Head of Fraud en General Manager van Onfido Nederland. "Organisaties staan vandaag de dag voor de uitdaging om een naadloze onboarding ervaring te bieden en tegelijkertijd sterke fraudedetectie te integreren en de privacy te handhaven. Met Onfido kan BUX precies dat bereiken, waarbij gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en vertrouwen op de voorgrond staan. De hybride aanpak van Onfido combineert de snelheid en schaalbaarheid van AI met deskundige identiteitsanalisten, zodat snelgroeiende fintechs, zoals BUX, snel meer gebruikers kunnen onboarden met fraudedetectie mogelijkheden van wereldklasse."

"Eenvoud in de gebruikerservaring staat centraal voor BUX. Door samen te werken met Onfido zijn we in staat om een van de eerste punten van contact met onze klanten niet alleen naadloos, maar ook veilig te maken,” zegt Aditya Pasumarty, Chief Product Officer bij BUX. "Sinds de lancering van BUX Zero in 2019 hebben we een uitzonderlijke groei doorgemaakt. In onze inspanningen om efficiënt te schalen in heel Europa, was het belangrijk dat we ook zouden samenwerken met een partner die ons in staat zou stellen om dezelfde intuïtieve onboardingoplossing aan te bieden, waar we ook naartoe gaan. Het hebben van een turn-key onboarding oplossing heeft ons in staat gesteld om nog sneller uit te breiden en onze inspanningen te richten op het uitbouwen van een meer geavanceerd aanbod voor onze klanten."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Onfido
Onfido zet de nieuwe identiteitsnorm voor digitale toegang. Het bedrijf bewijst digitaal de echte identiteit van een gebruiker met behulp van Artificial Intelligence (AI), door een ID-foto te verifiëren en deze te vergelijken met de gezichtsbiometrie van de persoon. Dit betekent dat bedrijven hun gebruikers kunnen verifiëren zonder in te boeten op ervaring, conversie, privacy of veiligheid. Onfido wordt erkend als wereldleider op het gebied van AI voor identiteitsverificatie en authenticatie.
Meer over Onfido
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.