NorthC Datacenters breidt datacenter in Groningen uit

Uitbreiding reflecteert het groeiende economische belang van de Noord-regio

| NorthC | 3 min | 2 september 2021 9:11
Afbeelding: Het NorthC datacenter in Groningen | Copyright: NorthC
NorthC Datacenters, het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, gaat haar bestaande datacenter in Groningen uitbreiden. Deze uitbreiding voorziet in de toenemende vraag naar datacenterdiensten in deze regio en onderstreept het groeiende economische belang van Groningen en omstreken. De Noord-regio heeft sterke ambities om een van de belangrijkste economische regio’s van ons land te worden en zet sterk in op digitale innovatie en ontwikkeling. De uitbreiding van het NorthC datacenter in Groningen sluit aan op de trend waarbij steeds meer datacenteractiviteiten buiten de regio Amsterdam worden ontplooid.

Gezien de groeiende digitale activiteit in het noorden van het land, zijn datacenters onontbeerlijk voor de verdere economische ontwikkeling van de regio. Mede daarom hebben VNO-NCW MKB Noord en NorthC in juni van dit jaar aangekondigd dat ze zich gezamenlijk gaan inzetten om de kennis van digitalisering bij ondernemers in het Noorden te vergroten. Hiervoor is de grootste ondernemersvereniging van het Noorden een meerjarig kennispartnerschap aangegaan met NorthC.

Net als in de andere regio’s, wil NorthC ook in Groningen nauw samenwerken met lokale partners.

“We willen in Groningen een sterk en divers regionaal ecosysteem opbouwen met lokale partners, die weten wat er speelt bij bedrijven in deze regio”, zegt Alexandra Schless, CEO van NorthC. “De ervaring leert dat ondernemingen het prettig vinden om zaken te doen met bedrijven uit de eigen regio. Er bestaat vaak reeds een langdurige samenwerking, waarbij men goed weet wat de specifieke lokale behoeften zijn en wat men van partners kan verwachten. Daarnaast zijn er praktische overwegingen, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om binnen een korte tijd in het datacenter te kunnen zijn voor werkzaamheden aan de IT omgeving.”


Afbeelding 1: Alexandra Schless, CEO NorthC.

De essentiële rol van datacenters

De digitale transitie zet door in vrijwel alle sectoren. Bijvoorbeeld binnen de voor het noorden belangrijke landbouwsector die steeds meer gebruikmaakt van innovatieve technologieën, zoals gewasmonitoring en robotisering. Datacenters spelen daarbij een belangrijke rol als centrale hub voor dataopslag, voor connectie met de cloud en als bedrijfszekere en veilige locatie voor reken- en verwerkingscapaciteit.

“Het afgelopen jaar is het aantal ondernemingen in de noordelijke regio met 4 procent toegenomen”, zegt Willemiek Everts verenigingsmanager VNO-NCW MKB Noord. “ICT speelt een belangrijke rol bij die groei, steeds meer bedrijven zetten in op digitalisering. De coronacrisis heeft de investeringen in ICT duidelijk aangejaagd. Dit betekent dat de vraag naar datacenterdiensten en goede connectiviteits-mogelijkheden ook sterk toenemen. We zijn dan ook blij met de groei van datacentercapaciteit in het noorden om de digitale ontwikkelingen mogelijk te maken. Het draagt bij aan een verbetering van het ondernemersklimaat en stimuleert de werkgelegenheid in onze kansrijke regio.”

Het NorthC Datacenter in Groningen wordt uitgebreid met 1,5MW aan IT-load en 1.200 m2 aan IT-oppervlakte.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NorthC
NorthC een regionaal datacenterbedrijf in Nederland, dat zowel grote organisaties en overheidsinstellingen bedient, als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke lokale aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Dankzij nauwe samenwerking met regionale IT-partners kan NorthC totaaloplossingen aanbieden die klanten helpen bij hun digitale transformatie.
Meer over NorthC
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.