Slingeland-ziekenhuis ontzorgt eigen IT-afdeling dankzij Nutanix Hyperconverged Infrastructure

Samenwerking Nutanix met ChipSoft extra reden voor Slingeland om voor Nutanix te kiezen

| Nutanix | 2 min | 2 september 2021 14:27
Copyright: Slingeland Ziekenhuis
Het Slingeland-ziekenhuis past Nutanix Hyperconverged Infrastructure (AOS) en Nutanix Prism toe om het beheer te vereenvoudigen en zijn IT-team te ontzorgen.

Legacy leidt tot zware beheerlast

De gezondheidszorg digitaliseert in toenemende mate. Van labuitslagen en röntgenfoto’s tot het Elektronisch Patiëntendossier; de afhankelijkheid van goed werkende IT wordt steeds groter.

Het IT-team van Slingeland is constant op zoek naar mogelijkheden om de eigen dienstverlening te verbeteren. Hoewel de wens er is om nieuwe technologie te implementeren, heeft ook het Slingeland te maken met legacy. Het integreren van een oude en nieuwe wereld leidt echter tot zware beheerlast voor het IT-team.

Centraal beheer vanuit één interface biedt gebruiksgemak

De combinatie van Nutanix Hyperconverged Infrastructure (AOS) en Nutanix Prism biedt het gewenste centrale beheer vanuit één interface en het nodige gebruiksgemak. Zo is het mogelijk om met één druk op de knop alle noodzakelijke updates uit te voeren. Door middel van online bootcamps hebben de beheerders en architecten van het ziekenhuis kunnen kennismaken met deze mogelijkheden. Deze bootcamps vormden gelijk een goede basis om de nieuwe omgeving in de toekomst te beheren. Nadat een aantal testen was voltooid, kon de omgeving zeer eenvoudig uitgebreid worden zodat alle gebruikers gebruik kunnen maken van het nieuwe platform. Een extra reden voor Slingeland om voor Nutanix te kiezen was dat Nutanix samenwerkt met het ziekenhuisinformatiesysteem van ChipSoft en de gekozen configuratie ook gevalideerd is.

Voor Slingeland is het beheer dankzij de intuïtiviteit van Nutanix een stuk eenvoudiger geworden. De grootste beheer- en tijdwinst wordt geboekt bij het uitvoeren van updates. Waar in de oude situatie bij onderhoudswerkzaamheden minimaal twee servers moesten worden vrijgespeeld en hierdoor niet beschikbaar waren, kan Slingeland nu binnen één dag, in plaats van enkele dagen, al zijn servers updaten. De gewonnen tijd spendeert Slingeland nu aan verbeterprocessen.

Langetermijnsamenwerking

Op dit moment gebruikt Slingeland Nutanix alleen nog voor het beheer van zijn Citrix- desktops en -applicaties. Aangezien de configuratie gevalideerd is, is de verwachting dat ook ChipSoft in de nabije toekomst met Nutanix zal worden beheerd. Verder overweegt het ziekenhuis om van Nutanix Files gebruik te gaan maken voor file storage. Omdat de huidige datacenters die Slingeland in beheer heeft door de bouw van een nieuw ziekenhuis over een paar jaar gaan verdwijnen, verwacht Slingeland in de toekomst de stap naar de hybride cloud te zetten. De keuze voor Nutanix was er daarom ook bewust een voor de lange termijn.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nutanix
Nutanix is wereldwijd leider in cloud software en hyperconverged infrastructuuroplossingen die de infrastructuur onzichtbaar maakt, zodat IT zich volledig kan richten op de applicaties en services die de business ondersteunen. Organisaties over de hele wereld gebruiken Nutanix Enterprise Cloud OS-software om one-click applicatiebeheer en mobiliteit te realiseren voor de public, private en distributed edge clouds, zodat elke applicatie op elke schaal kan draaien tegen een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership. Organisatie zijn hierdoor in staat on-demand een high-performance IT-omgeving te leveren, waardoor applicatie-owners een cloud-achtige ervaring krijgen.
Meer over Nutanix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.