Juniper Networks en Intel geven ontwikkeling Open RAN-ecosysteem een boost

Juniper Networks integreert met de technologie van Intel en zet daarmee in op het democratiseren van netwerken met moderne, open frameworks

| Juniper Networks | 3 min | 2 september 2021 15:41
Copyright: Juniper Networks
Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt vandaag bekend dat het een samenwerking met Intel is aangegaan. Het doel is om de ontwikkeling van het Open RAN (ORAN)-ecosysteem een boost te geven. Dit gezamenlijke initiatief van twee technologieleiders vertegenwoordigt een nieuwe mijlpaal in het streven van Juniper om openheid en innovatie te brengen naar een onderdeel van het netwerk dat traditioneel in isolatie verkeerde. Het biedt operators daarmee een kortere time-to-market en biedt bedrijven de mogelijkheid om 5G-, edge computing- en AI-toepassingen in te zetten.

Juniper dankt zijn leiderschapspositie op het gebied van ORAN aan het feit dat het de netwerkervaring van eindgebruikers voorop stelt. Dat doet het met automatisering, intelligent beheer en mechanismen die een optimale netwerkervaring waarborgen. Juniper heeft fors geïnvesteerd om voorop te lopen in deze ontwikkelingen. Voorbeelden hiervan zijn de exclusieve licentieovereenkomst voor het intellectuele eigendom van Netsia en de intensieve betrokkenheid van Juniper binnen de O-RAN Alliance. Juniper zet sterk in op verdere integraties met de technologie van zijn strategische partners. Het maakt daarnaast deel uit van een innovatieteam dat gezamenlijke oplossingen ontwikkelt in het 5G Lab van Intel.

Investeringen in radio access networks (RAN’s) vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van de Capex van operators. Dit is met name te wijten aan de beperkte keuzevrijheid qua leveranciers en gesloten architecturen die in vendor lock-in resulteren. Juniper begrijpt dat RAN’s om openheid en de beste innovaties in hun soort vragen. Dit is nodig om operators en hun klanten een optimale ervaring te bieden. Juniper is vastberaden om de branche te helpen met de realisatie van deze visie.

De samenwerking van Juniper met Intel omvat onder meer het volgende:
  • De Juniper RAN Intelligent Controller (RIC) en het Intel FlexRAN-platform zijn vooraf geïntegreerd en gevalideerd om te zorgen voor een gebruiksvriendelijk en intelligent RAN-systeem dat aan alle ORAN-eisen voldoet.
  • R&D-activiteiten in samenwerking met Intel Labs voor de ontwikkeling van specifieke applicaties voor het RIC-platform. Deze hebben ten doel om de klantenervaring te verbeteren, een maximale ROI te waarborgen en het innovatietempo rond het ecosysteem van ORAN op te voeren.
  • Gezamenlijke pilots bij klanten waarbij Intel prestatietests uitvoert ter verbetering van implementaties en de time-to-market.
Juniper is actief lid van de O-RAN Alliance. Het heeft zitting in zes werkgroepen en treedt op als voorzitter en medevoorzitter van de Slicing Task Group en de Use Case Task Group. Juniper is daarnaast redacteur van de RIC-specificaties binnen de Alliance.

“Juniper legt zich al jaar en dag toe op de ontwikkeling van open infrastructuren. Het doet ons dan ook een genoegen om ondersteuning te bieden voor het werk dat Intel op zich heeft genomen met zijn FlexRAN-ecosysteem. De samenwerking met Intel stelt ons in staat om cloud-native oplossingen voor routering, automatisering, netwerkintelligentie en assurance af te leveren die optimaal aansluiten op de behoeften van onze klanten. We verkorten hiermee de time-to-market van operators en helpen hen om sneller munt uit deze oplossingen te slaan.” - Constantine Polychronopoulos, vice president 5G en Telco Cloud bij Juniper Networks.

“De virtualisatie van de radio access networks wint steeds meer terrein binnen de branche. Operators kunnen daarmee profiteren van de kostenefficiëntie van de cloud en mogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe netwerkservices. Deze samenwerking met Juniper en de validatie van de Juniper RAN Intelligent Controller (RIC) en het Intel FlexRAN-platform helpt operators om een einde te make naan integratieproblemen en verkort de time-to-market voor toekomstige implementaties.” - Caroline Chan, vice president en directeur van de Network Business Incubator-divisie bij Intel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Juniper Networks
Juniper Networks vereenvoudigt de complexiteit van netwerken in het cloud-tijdperk met producten, oplossingen en services, die de manier waarop we verbindingen leggen, werken en leven te veranderen. We halen de traditionele beperkingen van netwerken weg om onze klanten en partners in staat te stellen geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken te leveren die de wereld verbinden.
Meer over Juniper Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.