Tableau lanceert nieuwe innovaties en enterprise-plannen om organisatiebrede analyses te versterken

End-to-end-oplossing maakt het eenvoudiger om selfservice-analyses in te kopen, mee te schalen, te beheren en te implementeren

| Tableau | 3 min | 2 september 2021 15:46
Afbeelding: Het Tableau platform | Copyright: Tableau
Tableau, 's werelds leidende analyseplatform, onthult nieuwe mogelijkheden voor data- en analyseplatformen. De nieuwe enterprise-mogelijkheden en -abonnementen helpen klanten hun digitale transformatie te bevorderen door iedereen in een organisatie te voorzien van betrouwbare en beheerde data, wat leidt tot meer succes met data en analyses op schaal en betere bedrijfsresultaten.
"Tableau heeft een pioniersrol gespeeld in de reis om klanten beter te begrijpen en met behulp van data beter van dienst te zijn", aldus Megan Oertel, Director of Product Analytics, Sysco LABS. "Tableau wordt in onze hele organisatie gebruikt om ons te helpen op een gecontroleerde en betrouwbare manier te rapporteren vanuit alle verschillende databronnen die we hebben."
Volgens McKinsey slaagt 92 procent van de bedrijven er niet in om analyses op te schalen. En uit nieuwe gegevens van Mulesoft en Coleman Parkes Research blijkt dat 87 procent van de IT- en bedrijfsleiders bezorgd is dat beveiliging en governance het tempo van innovatie vertragen.
“IT-leiders staan vandaag voor ongekende uitdagingen en de COVID-19-pandemie heeft de noodzaak onderstreept om de zelfvoorziening van data te vergroten en het voor iedereen mogelijk te maken om meer met data te doen”, zegt Doug Henschen, Vice President en Principal Analyst, Constellation Research. "Het is niet langer een luxe voor bedrijven om een ??data-analyseplatform te hebben, het is een noodzaak die het verschil kan maken tussen overleven en groeien."
De belangrijkste nieuwe mogelijkheden en verbeteringen zijn gericht op:
Datachaos beheren en datagovernance op schaal mogelijk maken. Nieuwe mogelijkheden maken data-uitdagingen gemakkelijker te beheren, te schalen en te vertrouwen
  • Datavoorbereiding: Tableau Prep maakt het gemakkelijker voor klanten om de belasting/kosten van serverbronnen automatisch te verminderen en rijen te genereren om gemakkelijker datatrends in kaart te brengen.
  • Governance: nieuwe functies helpen de datakwaliteit te waarborgen/behouden door te waarschuwen voor mogelijke problemen en bieden gemakkelijker inzicht in het type data dat er is en waar deze vandaan komen.
  • Gecentraliseerde beveiliging op rijniveau: nieuwe functies zorgen voor meer flexibiliteit en segmentatie doordat Tableau-beheerders centraal kunnen configureren welke gebruikers en groepen toegang hebben tot welke datasegmenten en de configuratie daarvan.
Zorgen voor het meeschalen van analysemogelijkheden met de vraag vanuit de onderneming:
  • Enterprise-referentiearchitectuur: Enterprise Deployment Guidelines (EDG) biedt de Tableau-referentiearchitectuur voor onze zakelijke klanten met een voorschrijvende methodologie om te voldoen aan vereisten op het gebied van beschikbaarheid, schaalbaarheid en beveiliging. EDG is niet gelinkt aan een specifieke technologie, is platformonafhankelijk en afgestemd op de best practices van enterprise datacenters.
  • Dynamic Scaling: deze nieuwe functie helpt ondernemingen om hun implementatie op de juiste manier te voorzien van de nodige middelen en zorgt ervoor dat er voldoende containers beschikbaar zijn tijdens piekmomenten en weer terugschalen bij lagere vraag.
  • Resource Management: IT-teams kunnen de prestaties van Tableau Server beter optimaliseren door limieten voor applicatiebronnen te definiëren.
Nieuwe zakelijke abonnementen maken het nog eenvoudiger om Tableau aan te schaffen en in een hele organisatie te implementeren. Door analyses te bundelen met Data Management en Server Management, kunnen zakelijke klanten eenvoudiger de volledige mogelijkheden van Tableau aanschaffen en implementeren, zodat iedereen ervan kan profiteren.
"Tableau is al lang een favoriet om individuen te helpen bij het zien en begrijpen van data", aldus Francois Ajenstat, Chief Product Officer bij Tableau. "We maken het voor IT-leiders gemakkelijker om er een favoriet van te maken in de hele onderneming en bieden een end-to-end oplossing om de volledige kracht van data-analyse te benutten."
De verbeteringen aan de datavoorbereiding en de catalogus, samen met de nieuwe abonnementen, zullen later deze maand beschikbaar zijn met de release van Tableau 2021.3. De extra functies zullen in de komende maanden beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie naar: www.tableau.com/products/our-platform.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Tableau
Tableau is software voor business intelligence waarmee mensen hun gegevens kunnen zien en begrijpen. Onze producten veranderen de manier waarop mensen gegevens gebruiken om problemen op te lossen. We maken het analyseren van gegevens snel en gemakkelijk, mooi en nuttig. Het is software voor iedereen.
Meer over Tableau
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.