Hewlett Packard Enterprise voltooit de overname van Zerto

Brancheleidende oplossingen voor gegevensbescherming en beveiliging tegen ransomware voor groeiend aanbod HPE GreenLake clouddiensten

| HPE | 2 min | 2 september 2021 16:11
Hewlett Packard Enterprise, maakt vandaag bekend dat het Zerto officieel heeft overgenomen, voor 374 miljoen dollar. Zerto is een brancheleider in oplossingen voor cloud data beheer en bescherming. Het HPE GreenLake edge-to-cloudplatform verwerft dankzij de in de praktijk bewezen technologie van Zerto direct een sterke positie in de snelgroeiende markt voor gegevensbescherming. De overname draagt daarnaast bij aan de transformatie van de storage-activiteiten van HPE tot cloud-native softwaregedefinieerde datadiensten.

“Data is het belangrijkste bedrijfsmiddel en van cruciaal belang om mee te kunnen draaien in de nieuwe digitale economie”, zegt Tom Black, senior vice president en directeur van HPE Storage. “Onze klanten blijven worstelen met complexiteit rond het beheer en de bescherming van hun data. Zero beschikt over toptalent en de beste technologie in haar soort. Deze vormen een perfecte aanvulling op de mogelijkheden van HPE op het gebied van databeheer en disaster recovery. Dit stelt onze klanten in staat om hun data te beschermen en in enkele minuten te herstellen van ransomware-aanvallen. Het doet ons een genoegen om Zerto binnen de HPE-familie te verwelkomen. Samen zullen we het innovatietempo opvoeren en de schaalgrootte van deze oplossingen vergroten, zodat onze klanten hun data kunnen beheren en beschermen, van de netwerkrand tot en met de cloud.”

De software van Zerto zal beschikbaar blijven als standalone dienst via de HPE GreenLake en de Data Services Cloud Console. De op journals gebaseerde continuous data protection (CDP)-technologie van Zerto voorziet in disaster recovery, back-ups en data mobiliteit. Organisaties kunnen daarmee één gebruiksvriendelijke softwareoplossing inzetten voor het beheer en de bescherming van data, op locatie en in hybride en multi-cloudomgevingen.

Zerto beschikt over twee hoofdkantoren: een in Herzliya in Israël en een in Boston. Het heeft circa 500 werknemers in dienst die ruim 9.000 klanten bedienen, waaronder multinationals en meer dan 350 managed service providers. HPE en Zerto bezitten samen een krachtige combinatie van technologie, clouddiensten en go-to-marketcapaciteit die hen in staat stelt om het beheer en de bescherming van data te vereenvoudigen in aansluiting op de edge-to-cloudstrategie van klanten.

Over de overname

HPE nam Zerto over voor 374 miljoen dollar. Het doel van de overname is om de tenuitvoerlegging van de strategie van HPE te versnellen en de winstgevendheid op te voeren door meer terugkerende omzet te genereren. De transactie zal het lopende boekjaar naar verwachting bijdragen aan ruim 130 miljoen bruto-omzet. Daarmee zal een derde van de omzet van Zerto bijdragen aan de jaaromzet van HPE voor het lopende jaar. De overname zal naar verwachting vanaf boekjaar 2023 bijdragen aan de non-GAAP operationele winst.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.