tado° introduceert realtime visualisatie van energiekosten in zijn app

Geen verrassingen meer op de jaarlijkse verwarmingsrekening, dankzij kostenprognoses krijgen gebruikers een realtime overzicht en volledige controle over hun verwarmingskosten

| tado° | 2 min | 2 september 2021 18:37
Copyright: tado°
tado°, een van de Europese leiders op het gebied van intelligent klimaatbeheer voor woningen, kondigt vandaag de eerste fase van zijn nieuwe slimme software aan om gebruikers meer controle te geven over hun verwarmingskosten. Met de nieuwe intuïtieve tool voor kostenprognose kunnen alle tado°-gebruikers met een Auto-Assist-abonnement hun verwarmingskosten thuis in de gaten houden en controleren.

De kostenprognose zorgt voor een tastbaar realtime verband tussen het verwarmingsgedrag en de werkelijke energiekosten. Dit doen we door de temperatuur- en tado°-appinstellingen te koppelen aan analoge of slimme meter-gegevens en met behulp van intelligente realtime algoritmen. tado° heeft de eerste oplossing ontwikkeld om een groot probleem voor huiseigenaren en huurders op te lossen. Gebruikers hoeven zich nooit meer zorgen te maken over hoe hoog de jaarlijkse verwarmingsrekening zal zijn, omdat ze het hele jaar door de touwtjes in handen hebben en weten wat ze kunnen verwachten.

Naast de intensivering van het overzicht op het verwarmingsverbruik, zal de nieuwe app-software ook potentiële besparing identificeren en het geeft gebruikers tips en advies voor maximale efficiëntie om de verwarmingskosten te verlagen. Dit helpt om geld te besparen en de ecologische voetafdruk van een huis te verkleinen, wat nu belangrijker is dan ooit.

"De prijs van gas en elektriciteit is in een groot deel van Europa tot het hoogste niveau ooit gestegen en bewoners zullen dat deze winter gaan voelen/merken", legt tado° mede-oprichter en CPO Christian Deilmann uit. “Dankzij connectiviteit, cloud computing en data science is het nu mogelijk om echt bewuste beslissingen te nemen over hoeveel je uitgeeft aan comfort in huis. Momenteel draaien mensen hun verwarming hoger en lager zonder te weten wat dit werkelijk betekent voor hun jaarrekening. Met kostenprognoses is gissen naar jouw energierekening verleden tijd.”

De eerste versie van de nieuwe functie is vanaf vandaag beschikbaar voor geselecteerde gebruikersgroepen in heel Europa. Verdere releases zullen volgen met diverse updates tijdens dit verwarmingsseizoen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over tado°
tado°, opgericht in 2011 in München, is een van de Europese leiders op het gebied van intelligent klimaatbeheer voor woningen. Met zijn slimme thermostaten voor verwarming en koeling werkt tado° als klimaatassistent met Skills zoals Geolocatie, Aanpassing aan Weersvoorspellingen, Open Raam Detectie, Klimaatcomfort en meer. tado° de manier waarop thuis energie wordt verbruikt: tado° staat voor meer comfort, meer besparingen en meer welzijnet mee.
Meer over tado°
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.