Joint venture SAP Fioneer officieel van start

Voor de financiële sector waarin SAP samenwerkt met investeerder Dediq GmbH

| SAP | 2 min | 6 september 2021 10:07
Copyright: SAP
SAP kondigt de wereldwijde lancering aan van SAP Fioneer, een joint venture voor de financiële sector waarin SAP samenwerkt met investeerder Dediq GmbH.

SAP Fioneer bouwt voort op de bestaande SAP-oplossingen voor financiële dienstverleners. Daarnaast ontwikkelt de joint venture nieuwe oplossingen voor klanten in de bankensector en de verzekeringsbranche. SAP en Dediq, dat met name investeert in IT- en digitale bedrijven, kondigden de komst van SAP Fioneer in april 2021 aan.

Innovaties versnellen

De go-live van SAP Fioneer is een belangrijke stap voor SAP. Het technologiebedrijf heeft een sterke marktpositie in de financiële sector. Meer dan 800 van de 1000 grootste banken en verzekeraars wereldwijd zijn klant van SAP. SAP Fioneer is gericht op het versnellen van innovatie op het gebied van bankieren, verzekeren en financiën. De joint venture breidt de oplossingen SAP for Banking en SAP for Insurance uit om een holistisch beeld te geven van bank- en verzekeringsprocessen.

SAP Fioneer maakt een transformatie van de bedrijfsvoering mogelijk via een combinatie van nieuwe technologie, ontwikkelexpertise en een wereldwijd netwerk van klanten, partners en collega’s. Eind 2021 zal SAP Fioneer aanwezig zijn in meer dan 10 landen in Europa, Noord- en Latijns-Amerika en de regio Azië-Pacific. SAP blijft oplossingen aan financiële dienstverleners verkopen en deze ondersteunen, en SAP-klanten blijven SAP-klanten.

Nieuwe mogelijkheden

“Financiële dienstverleners moeten hun business transformeren om de concurrentie voor te blijven”, zegt Christian Klein, CEO en lid van de raad van bestuur van SAP. “SAP Fioneer voorziet in hun behoefte aan snelheid, schaalbaarheid en kostenefficiëntie via digitale innovatie, cloudtechnologie en oplossingen die volledige bank- en verzekeringsprocessen inzichtelijk maken. Ik ben ervan overtuigd dat SAP Fioneer uitgroeit tot een toonaangevende leverancier van oplossingen en platforms voor financiële dienstverleners.”

“Onze klanten kunnen dezelfde hoge kwaliteit en betrokkenheid verwachten die ze van ons gewend zijn, maar ze profiteren ook van nieuwe mogelijkheden”, aldus Dirk Kruse, CEO van SAP Fioneer. “De oplossingen van SAP Fioneer maken gebruik van geïntegreerde data en stellen financiële dienstverleners in staat om processen te verplaatsen naar het SAP Business Technology Platform in de cloud. We verheugen ons erop de transformaties van onze klanten te versnellen met innovatieve oplossingen op basis van SAP-technologie.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
SAPFintech
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.