UEFA EK 2020 succesvol ondersteund met infrastructuur van NTT

Partnership toont ervaring van NTT in het leveren van diensten aan de grootste sportevenementen in Europa

| NTT | 2 min | 6 september 2021 10:11
Copyright: Travel Nomades op Unsplash
NTT Ltd., een toonaangevende wereldwijde technology services provider, sloot vandaag officieel het leveren van netwerkdiensten af voor het UEFA EK 2020. NTT was gedurende het hele Europese Kampioenschap verantwoordelijk voor de digitale infrastructuur van het toernooi.

COVID-19 zorgde daarbij voor flinke uitdagingen, waaronder het uitstel van 2020 naar 2021. Niettemin werd het kampioenschap met succes georganiseerd. Het omvatte elf steden waar binnen 31 dagen 51 wedstrijden werden gespeeld.

De ervaring van NTT in het ondersteunen van grote evenementen en het vermogen om een portfolio van robuuste diensten op meerdere locaties te leveren en te integreren, was cruciaal voor het ondersteunen van een evenement met zoveel complexiteit. Door deskundig advies, projectmanagement en de implementatie van een bedrijfskritische digitale infrastructuur te combineren, implementeerde en ondersteunde NTT het evenementennetwerk gedurende het hele toernooi. Daarbij werden alle belangrijke activiteiten in elk stadion afgedekt. Elk stadion vereiste de implementatie van LAN- en wifi-diensten in verschillende zones, waaronder de horecavoorzieningen, het veld en de mediavoorzieningen.

Enkele belangrijke feiten over het netwerk dat NTT inzette:
  • 890 switches
  • 1.565 acces points
  • 87 km glasvezelkabel
  • 245 km koperen kabel
  • Meer dan 170 mensen betrokken bij de oplevering van het project
“Als Europa's grootste internationale voetbalcompetitie zijn we trots op het samenbrengen van de beste technologieën, diensten en partners om alles efficiënt te laten verlopen. Met zijn unieke geografische footprint in alle locaties in het hele continent heeft NTT voorzien in een betrouwbare infrastructuur en expertise”, zegt Daniel Marion, Chief Information Officer van de UEFA.

“Gezien het internationale karakter vereiste Euro 2020 ongetwijfeld een partner die consistente en robuuste infrastructuursupport zou kunnen bieden", zegt Abhijit Dubey, CEO van NTT Ltd. “We zijn enthousiast dat de UEFA ons heeft gekozen om Europa's belangrijkste sportevenement te ondersteunen, naast onze succesvolle samenwerking tijdens de UEFA Champions League-finale van 2019 in Madrid. Onze bewezen intelligente infrastructuurdiensten en unieke ervaring met grote sportevenementen zoals de Tour de France, Indycar en Major League Baseball zorgen ervoor dat elke wedstrijd soepel verloopt, zodat fans overal in de wereld kunnen genieten van de actie.”

NTT Ltd.'s uitgebreid partnernetwerk betekende dat overal lokale middelen beschikbaar waren voor implementatie, gebruik en uit dienst nemen. Zo waren een consistent design en consistente service gewaarborgd. De NTT-oplossing was in de elf steden in Europa gebouwd op basis van meer dan 2000 Cisco Meraki-apparaten voor op cloud gebaseerde wifi-routing en netwerkbeveiliging. Ook werd gebruik gemaakt van meer dan 1400 Cisco-switches voor bekabelde netwerken. Het netwerk omvatte ook het veld, waardoor NTT inspeelde op de behoeften van de UEFA. Hierdoor kon de UEFA optimale connectiviteit bieden voor media, omroepen, sponsors en VIPs in alle stadions en locaties die aan het toernooi waren gekoppeld.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NTT
NTT is een toonaangevende wereldwijde technology services provider. We hebben de expertise van veel bedrijven gebundeld tot één leverancier van technology services. We trekken op met partnerorganisaties over de hele wereld om tot slimme, technologische oplossingen te komen. Slim betekent voor ons data gestuurd, verbonden, digitaal en veilig.
Meer over NTT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.