Maasstad ziekenhuis Rotterdam creëert uniform en veilig netwerk op basis van Aruba-technologie

Een van de modernste ziekenhuizen van Nederland bouwt zijn digitale ambities op technologie van Aruba

| Aruba | 2 min | 06 september 2021 10:33
Copyright: Maasstad Ziekenhuis
Het Maasstad Ziekenhuis - een van de modernste ziekenhuizen van Nederland en een van de grootste in de regio Rotterdam - bouwt zijn digitale ambities op technologie van Aruba, een Hewlett Packard Enterprise-bedrijf.

De digitale transformatie van het ziekenhuis vereist veilige, naadloze en schaalbare connectiviteit en een omgeving die robuuste integratie mogelijk maakt met een groot aantal medische en gezondheidszorgplatforms en externe leveranciers. Open standaarden en interoperabiliteit staan daarbij voorop.

Omdat Aruba aan deze en andere eisen voldoet, koos Maasstad voor de oplossingen van deze leverancier om een uniforme architectuur te creëren, die onder meer Wi-Fi 6-toegang, Aruba CX 8400 core en Aruba-OS-access switches omvat. De ClearPass Policy Manager-oplossing biedt op rollen gebaseerde netwerktoegangscontrole en geautomatiseerde segmentatie voor het hele netwerk, terwijl AirWave uniform beheer en toezicht biedt over de hele architectuur. Daarnaast zullen Aruba User Experience Insight (UXI)-sensoren toekomstige continue monitoring en testen van de netwerkgezondheid en -prestaties leveren vanuit het perspectief van eindgebruikers en apparaten.

Nederland heeft een vergrijzende bevolking en ziet een toenemende vraag naar zorg terwijl er beperkte middelen zijn. Digitale transformatie in de zorg zal het mogelijk maken een systeem te creëren dat zich richt op preventieve zorg en meer zorg aan huis.

Ziekenhuisomgevingen moeten daarom slimmer, meer verbonden en beter geïntegreerd worden. Maasstad creëert nu een omgeving die mobiel werken, intelligent gebruik van IoT en de mogelijkheid om enorme hoeveelheden data te verzamelen mogelijk maakt. Deze gegevens zullen de operationele efficiëntie verhogen en de weg vrijmaken voor meer gepersonaliseerde gezondheidszorg.

Volgens Saskia Van den Bos, CIO van het Maasstad Ziekenhuis, staat de organisatie aan het begin van de digitale zorgreis. “Vandaag de dag kunnen patiënten hun gezondheidsdossiers inzien of afspraken maken. In de toekomst zal data-analyse zorgen voor een gerichte persoonlijke benadering van de zorg voor een patiënt. Het betekent dat we de digitale omgeving van ons bedrijf verder moeten ontwikkelen.”

Met het Aruba-netwerk is het Maasstad Ziekenhuis in staat om de bedrijfsvoering te vereenvoudigen met één overzicht van een uniforme vaste en draadloze infrastructuur. Het netwerk biedt flexibiliteit en snelle reactiemogelijkheden, waardoor veilig werken op afstand of het creëren van verbonden, tijdelijk kritieke faciliteiten mogelijk zijn. Het biedt een schaalbaar platform om verwachte pieken in aangesloten apparaten en gebruiksscenario's te beheren. Maasstad heeft ruim 16.000 netwerkaansluitingen, van tablets tot specialistische medische apparatuur en bedient ruim 5.000 medewerkers.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Aruba

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, is de wereldwijde leider in veilige, slimme edge-to-cloud netwerkoplossingen die AI gebruiken om het netwerk te automatiseren, terwijl ze gegevens gebruiken om krachtige bedrijfsresultaten te behalen. Met Aruba ESP (Edge Services Platform) en As-a-Service-opties, kiest Aruba voor een cloud-native aanpak om klanten te helpen aan hun eisen op het gebied van connectiviteit, veiligheid en financiële eisen te voldoen. Over de hele campus, in elke sector, elk datacenter en elke remote-werkomgeving, waarbij alle aspecten van bedrade, draadloze LAN, en wide area networking (WAN) aan bod komen.
Meer over Aruba

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.