Een datagestuurde aanpak voor het creëren van effectievere datavisualisaties

Onderzoek toont aan dat 65% van de mensen visuele leerlingen zijn

| SAP | 1 min | 6 september 2021 16:24
Copyright: Stephen Dawson op Unsplash
Het wordt algemeen erkend dat het menselijk brein beelden beter verwerkt dan woorden. Uit onderzoek blijkt dat 65% van de mensen visuele leerlingen zijn. Zelfs uit onze persoonlijke ervaring weten we dat wanneer informatie goed wordt gevisualiseerd, we de "Nou en?" van een artikel of rapport sneller en gemakkelijker.

Effectieve datavisualisaties kunnen ook helpen om betekenisvolle verandering teweeg te brengen - in ons eigen leven, op het werk en in de wereld om ons heen.

Overweeg een van de vroegste voorbeelden van een infographic: het 19e-eeuwse rozendiagram van Florence Nightingale dat zonder enige twijfel bewees hoe slechte hygiëne meer soldaten doodde dan gevechten. Over overtuigend gesproken! Het duurde niet lang voordat de Britse regering veranderingen in de sanitaire voorzieningen voor de troepen doorbracht, waardoor talloze levens werden gered.

Vergelijk dit met het falen van de Hongaarse arts Ignaz Semmelweis, die in 1846 probeerde overweldigende statistische tabellen te gebruiken om de medische gemeenschap in Wenen, Oostenrijk, ervan te overtuigen dat het aantal sterfgevallen onder vrouwen tijdens de bevalling sterk daalde wanneer artsen hun handen wasten voordat ze werden behandeld. Door de manier waarop hij het had gepresenteerd, konden zelfs medische experts de praktische toepassing van de statistische gegevens van Semmelweis niet begrijpen.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.