Salesforce helpt Prénatal met uitbreiding persoonlijke service en aanscherping inkoopproces

Klantendata ‘De Blije Doos’ wordt nog beter benut voor relevant en gepersonaliseerd aanbod

| Salesforce | 2 min | 7 september 2021 15:07
Copyright: Prénatal
Babywinkel Prénatal breidt na een succesvolle periode zijn samenwerking met Salesforce verder uit. Na drukke maanden waarin het bedrijf ongekende online groei zag, investeert Prénatal in twee aanvullende Salesforce producten. Naast het gebruik van Commerce Cloud, is Prénatal afgelopen maand gestart met Marketing Cloud en zal het de komende maanden ook Service Cloud uitrollen. Hiermee wil Prénatal de klantenservice en het inkoopproces verder optimaliseren.

Rob van den Noort, CEO van Prénatal zegt: “De bestaande samenwerking met Salesforce helpt ons al enorm bij het bieden van een waardevolle klantervaring. Met de uitbreiding hiervan, kunnen wij nog meer stappen zetten. Wij zitten op enorm veel klantendata dankzij onze Blije Doos. We zijn het enige bedrijf in Nederland dat bijna zijn volledige doelgroep elk jaar op een presenteerblaadje krijgt aangereikt. Al die informatie en data kunnen we nu nóg beter begrijpen en gebruiken om deze (aankomende) ouders te voorzien van precies de producten die bij hun specifieke fase van zwangerschap, tot geboorte, tot groei te maken hebben.”


Afbeelding 1: Rob van den Noort, CEO Prénatal

Groeien met de cloud

Met de toevoeging van Marketing Cloud en Service Cloud aan de bestaande Commerce Cloud, verwacht Prénatal een positieve invloed te hebben op het aankoopproces. Hiermee wordt bijvoorbeeld de populariteit van een product online getest, om goed geïnformeerd de additionele inkopen te bepalen. Daarnaast kan klantinzicht, bijvoorbeeld waarom producten niet aan de verwachting voldoen, met de leverancier worden gedeeld.

Daarbij wil de babywinkel zijn klantenservice naar een hoger niveau tillen. De gehele customer journey wordt in kaart gebracht om er zeker van te zijn dat medewerkers gelijk de juiste informatie- en contactgeschiedenis hebben van hun klanten. Zo kunnen ze hen nog beter en persoonlijker helpen. Hierbij wordt ook Artificial Intelligence (AI) toegepast zodat de klant via het voorkeurskanaal wordt benaderd. Dit varieert van emails tot berichten via social media. Tevens zorgt AI ervoor dat minder relevante artikelen voor een klant ook minder prominent zichtbaar zijn in de communicatie en op de website.

“De samenwerking tussen Salesforce en Prénatal is een perfect voorbeeld van waar het voor ons om draait: waarde creëren door klanten te helpen hun data beter te benutten en klantbinding te vergroten,” zegt Lena Olivier, Senior Regional Vice President & industry lead Retail bij Salesforce. “We zijn trots Prénatal te ondersteunen bij de strategische ontwikkeling van een traditioneel bedrijf naar een digitale voorloper. Prénatal levert continu nieuwe mogelijkheden om beter op klantbehoeftes in te spelen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Salesforce
Salesforce is wereldleider op het gebied van Customer Relationship Management (CRM) en brengt bedrijven dichter bij hun klanten in het digitale tijdperk. Opgericht in 1999, stelt Salesforce bedrijven van elke omvang en branche in staat om te profiteren van krachtige technologieën - cloud, mobiel, sociaal, internet van dingen, kunstmatige intelligentie, spraak en blockchain - om een 360 graden beeld van hun klanten te creëren.
Meer over Salesforce
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.