Swapfiets introduceert nieuwe e-bike

Belangrijke stap voor het Nederlandse fietsmerk

| Swapfiets | 3 min | 7 september 2021 16:05
Afbeelding: De nieuwe Power 1 e-bike | Copyright: Swapfiets
Swapfiets introduceert vandaag de Power 1. Een nieuwe e-bike die een boost moet geven aan de definitieve doorbraak van de elektrische fiets bij het grote publiek in Europa. De vraag naar e-bikes is ongekend groot, maar voor velen vormen de hoge aanschafkosten en het intensieve onderhoud nog een barrière. De Power 1 brengt daar verandering in. Met een prijs van €49,90 per maand, inclusief onderhoud en verzekeringen, is de Power 1 een primeur op de e-bikemarkt. De betaalbare, premium lichtgewicht e-bike is speciaal ontwikkeld voor de stad en is vanaf vandaag verkrijgbaar in verschillende Europese steden, waaronder Amsterdam, Antwerpen, Berlijn en Brussel.

Het design van de fiets is het resultaat van jarenlange kennis en ervaring. Sinds de lancering in 2014, maken al 250.000 klanten gebruik van de service van Swapfiets. Elke reparatie die Swapfiets uitvoert wordt geregistreerd en geanalyseerd, en alle feedback wordt serieus genomen. De data, kennis en inzichten die het bedrijf hierbij heeft opgedaan, hebben tot het ontwerp van de Power 1 geleid.

Marc de Vries, CEO van Swapfiets, zegt: “We zijn ontzettend blij vandaag de Power 1 te lanceren. We zijn ervan overtuigd dat dit een game-changer zal zijn in de e-bike markt. Niet eerder kostte een premium e-bike, speciaal ontworpen voor in de stad, nog geen 50 euro per maand. Zonder zorgen over servicekosten en reparaties. De Power 1 neemt daarmee belangrijke barrières weg om op een e-bike over te stappen”.

De Power 1 heeft een stijlvol aluminium instapframe, is verkrijgbaar in verschillende kleuren en weegt maar 26 kilo. Zoals alle fietsen van Swapfiets, is de Power 1 duurzaam ontwikkeld zodat deze lang mee kan gaan. Mocht zich onverhoopt een technisch probleem voordoen, dan is reparatie binnen 48 uur gegarandeerd.

De onderdelen van de Power 1 zijn geselecteerd om te voldoen aan de ambities van Swapfiets een circulair business model neer te zetten. In 2025 moet elke fiets 100% circulair zijn, wat betekent dat elk onderdeel kan worden hergebruikt of gerecycled.

Ook de Power 1 is voorzien van de kenmerkende blauwe voorband en is nu verkrijgbaar in Amsterdam, Berlijn, Brussel, Antwerpen, Gent, Mechelen en Kopenhagen. De e-bike is vanaf half november beschikbaar in alle Europese steden waar Swapfiets actief is.


Afbeelding 1: De Power 1 e-bike.

Specs Swapfiets Power 1

 • Motor & display: Shimano E5000 e-bike systeem
 • Snelheid: max. 25 km/h (volgens EU regelgeving)
 • Accu: op frame, afneembaar
 • Actieradius: 60 - 80 km op basis van een volle accu
 • Laadtijd: 50% opgeladen 1,5 uur. Volledig opgeladen 4 uur
 • Remmen: Rollerbrake voor en terugtraprem achter
 • Aluminium frame: 49cm of 55cm, beschikbaar in vijf kleuren (Black Matt, Hunter Green Matt, Blue Granite Matt, Blackberry Wine Matt, Gloss Salt Grey)
 • Banden: 47mm breed voor extra comfort, lekbestendig
 • Automatisch ingebouwde verlichting & twee sloten
 • Gewicht: 26,6 kg
 • Draagvermogen: 120 kg

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Swapfiets
Swapfiets is 's werelds eerste ‘bicycle as a service’ bedrijf. Opgericht in 2014 in Nederland, groeide de scale-up snel uit tot een van de meest toonaangevende leveranciers van micromobiliteit in Europa. Het concept van Swapfiets is vrij eenvoudig: voor een maandelijks vast bedrag hebben Swapfiets-leden altijd een werkende fiets. En zijn er onverhoopt problemen, dan wordt de tweewieler binnen 48 uur gerepareerd of direct vervangen zonder extra kosten.
Meer over Swapfiets
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.